Μονόωρη στάση εργασίας προσωπικού της ΑΗΚ

Μονόωρη στάση εργασίας προσωπικού της ΑΗΚ

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το μεσημέρι το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού στους χώρους εργασίας του αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει διαγωνισμό για ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ.

apergia_230515_7


Σε ανακοίνωσή τους, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού χειρίζεται την κατάσταση, το λιγότερο με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα σε αντίθεση με τη σοβαρότητα, υπομονή και υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει οι συντεχνίες της ΑΗΚ.

apergia_230515_6

Τα πράγματα στον τομέα Ηλεκτρισμού, μετά τις τοποθετήσεις του Υπουργού Ενέργειας, αναφέρουν, οδηγούνται πλέον σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς με τεράστιους κίνδυνους.

apergia_230515_5

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ καλούν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού να τερματίσει άμεσα το διαγωνισμό, που έχει προκηρυχθεί από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων για Νομικό Διαχωρισμό, Εταιρικοποίηση, και Ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ.

apergia_230515_4

Διαφορετικά, προειδοποιούν, θα φέρει ακεραία την ευθύνη, για τις οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, τη διασάλευση της εργασιακής ειρήνης στον τόπο, καθώς και τις επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου.

apergia_230515_2

apergia_230515_1