Μουσική παράσταση προς ενίσχυση της «Κιβωτού» για παιδιά με αναπηρίες

Πραγματοποιήθηκε στη Πάφο η πρώτη από μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τον τίτλο «Μ’ένα όνειρο τρελό».

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις θα δοθούν στη Λεμεσό 12/11/2015 στη μουσική σκηνή ΚΥΚΛΟΣ και στη Λευκωσία στις 28/11/2015 στο Αντωνάκης Music Hall.


Τα καθαρά έσοδα όλων των παραστάσεων που ξεκινούν στις 09:30 θα διατεθούν για το Ίδρυμα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ» στη Πάφο το οποίο είναι Kέντρο Θεραπειών και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρίες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της μουσικής παράστασης ο Γιώργος Ελευθερίου διακεκριμένος τραγουδοποιός, ανέφερε πως η μουσική και ειδικότερα το τραγούδι είναι άρρητα συνδεδεμένο με τον κάθε άνθρωπο, τα βιώματα, τη πορεία όλων μας μέσα στη ζωή. Η ιδέα βασισμένη σε αυτό ωρίμασε – όπως είπε- και υλοποιήθηκε στήνοντας μια παράσταση όπου τα τραγούδια που επιλέγηκαν να περιγράφουν τη πορεία του κάθε ενός από εμάς, μέσα στη ζωή, λέγοντας πως είναι κάτι σαν «μουσική αυτοβιογραφία».

Ο κ. Ελευθερίου σημείωσε πως δεν επιλέγηκαν τραγούδια βασισμένα σε συγκεκριμένους συνθέτες και τραγουδοποιούς αυτή τη φορά. Κριτήριο της επιλογής ήταν τα ίδια τα τραγούδια, βασισμένα πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως οι παραστάσεις αυτές δεν θα σώσουν σε καμία περίπτωση – όπως είπε οικονομικά το ίδρυμα «Η Κιβωτός» ή οποιοδήποτε ίδρυμα, σημειώνοντας πως τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν προς ενίσχυση του ιδρύματος.

Για τον ίδιο, όπως δήλωσε το σημαντικότερο είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και του κράτους για τη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά κάποιοι άνθρωποι έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει η Κιβωτός και να παρέχει υπηρεσίες στα παιδιά.

Το κράτος, σημείωσε, πρέπει να είναι αισθητά παρών σε τέτοιους οργανισμούς και η προσφορά του κόσμου να είναι συμπληρωματική.

Τους συντελεστές της παράστασης απαρτίζουν οι Γιώργος Ελευθερίου στο τραγούδι, η Έλενα Ναθαναήλ Μαρκίδου επίσης στο τραγούδι, η Ρούλλα Μαλλή στην επιμέλεια και σύνταξη κειμένων, και στο τραγούδι, ο ηθοποιός Σκεύος Πολυκάρπου, ο Δημήτρης Χαραλάμπους στην ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και στο μπουζόυκι, ο Μάριος Χ”Ιωάννου στο μπάσο και στο τραγούδι, ο Χρήστος Κωνσταντίνου στο πιάνο, στα πλήκτρα, στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά, ο Νικόλας Λάμπρου στα ντραμς και σε φιλική συμμετοχή η Γιάννα Λευκάτη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)