Μουσική παραγωγή για την ιστορία της Κύπρου ετοιμάζεται στην Πάφο

Την ιστορία της Κύπρου μέσα από μια μεγάλη παραγωγή που θα αποτελείται από ορατόριο και μπαλέτο με τον τίτλο “Ευαγόρας της Κύπρου”. Την παραγωγή ετοιμάζει ο συνθέτης Πόλυς Χαραλάμπους σε συνεργασία με τον ιστορικό – ερευνητή Άντρο Παυλίδη.

Θα παρουσιάζει την ιστορία της Κύπρου από το 410 π.χ. με τον Ευαγόρα της Σαλαμίνας και θα φτάνει μέχρι τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη (αγώνας 55- 59), στο 1960, στη Συμφωνία Ζυρίχης – Λονδίνου και στην ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στην παραγωγή, δήλωσε ο συνθέτης, αναμένεται να συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, χορωδίες, 200 περίπου χορευτές από τις σχολές χορού μπαλέτου της Πάφου, 100 περίπου άτομα που θα χορέψουν κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και ο ιστορικός Άντρος Παυλίδης σαν αφηγητής, που θα εξιστορήσει την ιστορία της Κύπρου από το 410 π.χ. μέχρι το 1960.

Η μουσική παραγωγή, συνέχισε, χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις, στην Αρχαϊκή πράξη, στην περίοδο της Βυζαντινής εποχής στην Κύπρο, με τους κατακτητές (Ενετούς, Φράγκους κλπ), στην περίοδο του 1571 που ξεκινά η Οθωμανική αυτοκρατορία, στην περίοδο του 1878 και τέλος στην εποχή της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται, σημείωσε, “για μια τεράστια παραγωγή που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016 και ευχήθηκε όπως ενταχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πάφος 2017”.

Στο μεταξύ, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως απευθύνθηκαν στους Δήμους Πάφου και Αμμοχώστου για να είναι συνδιοργανωτές αλλά και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως θέσει τη μουσική εκδήλωση υπό την υψηλή του προστασία.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)