Νέα αναβολή στην υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Νέα αναβολή στην υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Αναβλήθηκε εκ νέου η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων, που ήταν ορισμένη για ακρόαση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα προκειμένου να εξεταστεί η αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου 2015 ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Σύφαντου, δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Το αίτημα της Εισαγγελίας για να εξεταστεί ενώπιον της ολομέλειας του Ανωτάτου η υπόθεση απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο αφού, όπως αναφέρθηκε, δεν συντρέχει λόγος για παραπομπή της υπόθεσης στην πλήρη ολομέλεια.


Στη σημερινή δικάσιμο δεν είχε καταχωρηθεί το περίγραμμα της αγόρευσης από την Εισαγγελία και ζητήθηκε εκ μέρους της χρόνος για την καταχώρηση του περιγράμματος.

Ως εκ τούτου δόθηκε χρόνος 30 ημερών.

Στο μεταξύ λόγω του ότι τελειώνει το δικαστικό έτος η υπόθεση αναμένεται να οριστεί εκ νέου από το Πρωτοκολλητείο για ακρόαση το Σεπτέμβριο.

Η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων έχει αναβληθεί για 3η φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου και ορίστηκε εκ νέου για τις 14 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, ενόψει της εκδίκασης της έφεσης στο Ανώτατο, που αφορά προσβολή διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων επί των οποίων στηρίζεται η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής.

Η έφεση αφορά στο κατά πόσο ο ημεδαπός Νόμος του 2007 για την αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προσκρούει στο δικαίωμα ιδιωτικής ζωής που κατοχυρώνει ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ως ερμηνεύτηκε στη σχετικά πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση EE Digital rights – Ireland.

Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε τη σχετική οδηγία της ΕΕ για την αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων είναι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Πάφου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)