Νέο ερευνώντα λειτουργό για τυχόν ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών ορίζει ο Δ. Πάφου

Νέο ερευνώντα λειτουργό για τυχόν ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών ορίζει ο Δ. Πάφου

Τον διορισμό ενός ακόμη ερευνώντος λειτουργού αποφάσισε η ολομέλεια του Δήμου Πάφου


ο οποίος αυτή την φορά καλεί να διερευνήσει τυχόν ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών λειτουργών σχετικά με την απόφαση για την κατακύρωση της προσφοράς ανέγερσης του νέου Δημοτικού Μεγάρου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα .

Ο κ Βέργας είπε πως στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε προς επικύρωση πρακτικό του Οκτωβρίου του 2011 με βάση το οποίο λήφθηκε η απόφαση για την κατακύρωση της προσφοράς και την έναρξη εργασιών.

Το πρακτικό εγκρίθηκε τελικά – όπως είπε – με μόνο την δική του θετική ψήφο ενώ όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι τήρησαν αποχή.

Το θέμα που ηγέρθηκε στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατά πόσο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο νομιμοποιείται να εγκρίνει τα πρακτικά της συνεδρίας του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και τελικά λήφθηκε η απόφαση να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκαν σοβαρά κρούσματα απειθαρχίας στο Δήμο Πάφου με αποτέλεσμα ο Δήμος Πάφου να αναγκάζεται σε κάθε συνεδρία του περίπου να ορίζει και ερευνώντα λειτουργό.

Ο κ Σιμμιλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως πρέπει όλοι να λάβουν τα μηνύματα των καιρών .“ Οι συνθήκες ” είπε χαρακτηριστικά έχουν αλλάξει, “ και θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στο Δήμο Πάφου αλλά και των εκλελεγμένων”.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως έχει εισηγηθεί στο κόμμα του να προωθήσει την ποινικοποίηση των παράνομων και λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων .

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης εξέφρασε έντονους προβληματισμούς , που για πολλά θέματα έχει αναγκαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει ερευνώντες λειτουργούς, Το ιδανικότερο – όπως είπε- θα ήταν να λαμβάνονται πάντα καθαρές αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον .

Πολύ σωστή κίνηση χαρακτήρισε τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής . Με τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού είπε στο ΚΥΠΕ ο κ Σιαηλής η απόφαση της κατακύρωσης της προσφοράς για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Μεγάρου θα διερευνηθεί αλλά και επίσης θα αποκαλυφθεί – όπως είπε- τι ακριβώς έγινε. Ο κ Σιαηλής καταλήγοντας είπε πως πιστεύει στην ανεξαρτησία των δικηγόρων που διορίζονται ως ερευνώντες λειτουργοί.

Eξάλλου ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην ανέγερση του νέου Δημοτικού Μεγάρου. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα – όπως είπε- η ανέγερση του Δημοτικού Μεγάρου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σημειώνοντας πως η πόλη έχει ανάγκη από άλλου είδους έργα.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου χαιρέτησε την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού. Ο συγκεκριμένος ερευνών λειτουργός είπε ο κ Χρυσάνθου θα ερευνήσει όχι μόνο υπηρεσιακούς αλλά και αιρετούς. Πρόσθεσε επίσης πως για το θέμα ο Δήμος Πάφου αναμένεται να μιλήσει και με το Νομικό του Σύμβουλο.

Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Πόλης Πολυδώρου χαιρέτησε την απόφαση για τον ορισμό ερευνώντα λειτουργού επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η απόφαση για έναρξη των εργασιών με την οποία ο ίδιος διαφώνησε ήταν μεγάλο λάθος. Ο κ Πολυδώρου χαρακτήρισε επίσης μνημείο ντροπής τις ημιτελείς κατασκευές του Δημοτικού Μεγάρου και πρόσθεσε πως η απόφαση κατακύρωσης της προσφοράς για την ανέγερση του δημοτικού μεγάρου θα διερευνηθεί από τον ερευνώντα λειτουργό που αποφασίστηκε να διοριστεί και θα αποκαλυφθεί τι ακριβώς έγινε.