Νέο σκάνδαλο με παραλιακό μέτωπο;

Νέο σκάνδαλο με παραλιακό μέτωπο;

Ο φάκελος του παραλιακού μετώπου Πάφου έχει ανοίξει. Οι έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από διάφορες πλευρές για «πάρτι με μίζες» και σε αυτό το έργο, για υπερχρεώσεις και για ελλειπή έλεγχο του έργου με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό, άρχισαν και επισήμως από χθες από την Αστυνομία Πάφου.

Στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου κλήθηκε και κατέθεσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Βάσο Δημητρίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε καταγγείλει «πράγματα και θαύματα» κατά την εκτέλεση του μεγάλου έργου και ο οποίος είχε μάλιστα εμπλακεί και σε δικαστική διαμάχη με αρμόδιους κατά την εκτέλεση των εργασιών.


Ο κ. Δημητρίου μετέβη στο ΤΑΕ Πάφου με ένα ογκοδέστατο φάκελο ανά χείρας, στον οποίο φαίνεται πως περιέχονταν έγγραφα και άλλο υλικό από την αρχή των διαδικασιών της ανάπλασης μέχρι και το πέρας του έργου.

Τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου θα ακολουθήσουν για καταθέσεις στο ΤΑΕ Πάφου τις προσεχείς ημέρες και άλλα στελέχη του Δήμου Πάφου, με πρώτους τους δημοτικούς συμβούλους των δύο προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων, οπότε σχεδιαζόταν και εκτελείτο το έργο, καθώς και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς παράγοντες που είχαν εμπλοκή στην υλοποίηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κάτω Πάφου.

Αρμόδια πηγή, ανάφερε ότι οι έρευνες που άρχισαν καλύπτουν τόσο το ενδεχόμενο να δόθηκαν όντως μίζες, όπως αναφέρουν καταγγελίες που έχουν ενώπιον τους οι εξεταστές της υπόθεσης, όσο και την περίπτωση υπερχρεώσεων, ελλειπούς ελέγχου και συνεννοήσεων που στόχευαν στην μεγιστοποίηση του κέρδους κάποιων εμπλεκομένων στις εργασίες.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Pafosnet