Νίκη και 4η θέση για Πάφο

Νίκη και 4η θέση για Πάφο

Σπουδαία νίκη με 1-0 πέτυχε η Πάφος FC επί της Δόξας στο «Στέλιος Κυριακίδης», στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Λούκα Έλσνερ σημείωσε στο 84ο λεπτό ο Ντεούλ.

Ήταν ένα παιχνίδι που βάδιζε ολοταχώς προς την ισοπαλία 0-0, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν μέτριο θέαμα και να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους. Τελικά κρίθηκε από ένα γκολ στο τέλος, με την Πάφο να «σκαρφαλώνει» στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Απόλλωνα! Η Δόξα έμεινε στους 16 βαθμούς.


Η Πάφος είχε μια υπεροχή στο πρώτο 15λεπτο, όμως σιγά-σιγά η Δόξα άρχισε να ισορροπεί. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε αξιόλογες φάσεις, παρά μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο στο 4’ με τον Κοβαλένκο, το σουτ του οποίου έφυγε μόλις έξω.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι, όμως δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ. Τελικά έστω και αργά αυτό ήρθε με την προσπάθεια του Ντεούλ στο 84’, μετά από ασίστ του Μπρουλς. Στα λεπτά που απέμεναν η Δόξα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και η ομάδα της Πάφου πήρε ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο.

Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, η Πάφος στο 39’ (κράτημα Κένιντι στον Γκάμποφς) και η Δόξα στο 81’ (ανατροπή Πίκολι από Κόπριβετς) και μάλλον έπρεπε να είχαν δοθεί.

ΠΑΦΟΣ FC: Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίγκεζ, Χόριτς, Μπρουλς (89’ Χριστοδούλου), Γκάμποφς, Ζαχαρίου (61’ Καμαρά), Φυλακτού, Μοστέφα, Γκουλόν, Κοβαλένκο (57’ Ντεούλ).

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Μουκτάρης (21’ Μπα), Ρεδόνδο, Παπαφώτης (67’ Γκόμες), Κάρλος (82’ Κιφουετί), Πίκολι, Κένιντι, Ασαμόα, Ζατλ, Ενινφούλ, Σαντίκ.

Πηγή: Πολίτης