Νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’ έδρασαν στην Πάφο

Νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’ έδρασαν στην Πάφο

Το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Πάφου, με ανακοίνωση του, εκφράζει την οργή και αγανάκτηση του για την αναγραφή συνθημάτων φασιστικού περιεχομένου στους περιβάλλοντες χώρους του Λυκείου Κύκκου – Νικολαϊδίου Γυμνασίου.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ακραία εθνικιστικά στοιχεία, νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’ και του «ολετήρα» της Κύπρου Γρίβα, προχώρησαν στην αναγραφή συνθημάτων προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η Κύπρος θυμάται το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που συντελέστηκε εις βάρος του Λαού μας, τον μαύρο Ιούλη του 1974» τονίζει η ΕΔΟΝ Πάφου.
«Φαίνεται» συνεχίζει «ότι οι νοσταλγοί της εγκληματικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β’, ξεχνούν ότι οι εθνικιστές – σοβινιστές και στις δύο κοινότητες της Κύπρου, υπήρξαν πρόθυμοι συνεργάτες και εκτελεστικό όργανο στα σχέδια των ΝΑΤΟϊκών για διαμελισμό της πατρίδας μας. Λησμονούν ότι οι φασιστικές οργανώσεις έσπειραν το μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες προέβησαν σε βασανιστήρια, τραμπουκισμούς και δολοφονίες σε βάρος δημοκρατικών – προοδευτικών πολιτών».


Τονίζει ακόμα πως «ακόμη και σήμερα, 42 χρόνια μετά, αμετανόητοι επιμένουν στα ιδεολογήματα και τα συνθήματα που άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα. Ο εθνικισμός, η ακατάσχετη πατριδοκαπηλία, ο αντικομμουνισμός και ο γριβισμός δηλητηριάζουν νεανικές συνειδήσεις διασπώντας την ενότητα του κυπριακού λαού».

«Προς απογοήτευση τους», καταλήγει, «η ΕΔΟΝ για μια ακόμη φορά δηλώνει την ετοιμότητα της να αντιπαλέψει με αποφασιστικότητα τον εθνικισμό – σοβινισμό. Ως ΕΔΟΝ, με συνέπεια εργαζόμαστε για την επαναπροσέγγιση Ε/κ και Τ/κ. Έχουμε σαν ύψιστη προτεραιότητα μας τον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή, για απελευθέρωση και επανένωση του λαού μας. Το χρωστάμε άλλωστε στους δεκάδες ΕΔΟΝίτες που θυσιάστηκαν χάνοντας τη ζωή τους προασπιζόμενοι την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

Πηγή: Διάλογος