Νταηλίκια αστυνομικού στην Πάφο με αφορμή ένα αποτσίγαρο

Νταηλίκια αστυνομικού στην Πάφο με αφορμή ένα αποτσίγαρο

Μια παρατήρηση πολίτη σε ένστολο αστυνομικό για ένα αποτσίγαρο, οδήγησε σε απειλές από τον δεύτερο και τελικά έφεραν ποινική έρευνα από ανεξάρτητο ανακριτή. Από το Αρχηγείο Αστυνομίας διαμηνύεται πως καμιά ανοχή δεν θα επιδεικνύεται σε κρούσματα απειθαρχίας και κακής συμπεριφοράς από αστυνομικούς.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Ιανουαρίου το μεσημέρι στην Πάφο και σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αστυνομία, αφορά αστυνομικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης της επαρχίας.


Ενώ ο συγκεκριμένος αστυφύλακας βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος και κυκλοφορούσε με περιπολικό, θεάθηκε από πολίτη να ρίχνει αναμμένο αποτσίγαρο από το παράθυρο του υπηρεσιακού οχήματος. Τότε ο πολίτης απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό του ανέφερε: κύριε πάρτε το τσιγάρο σας.

Όταν ο αστυνομικός δεν το έπραξε, ο πολίτης προχώρησε και το πήρε ο ίδιος, το έσβησε και το έδωσε πίσω στον αστυνομικό. Τότε, ο αστυφύλακας φανερά ενοχλημένος, κατέβηκε από το περιπολικό και σύμφωνα με καταγγελία του πολίτη, τον απείλησε, λέγοντάς του «εννά σε σάσω».

Ο πολίτης μετά την εξέλιξη αυτή μετέβη στην Τροχαία Πάφου και κατάγγειλε τον αστυνομικό, προβαίνοντας σε κατάθεση, αναφέροντας ταυτόχρονα τα γεγονότα που οδήγησαν στις απειλές. Ύστερα από την υποβολή της καταγγελίας ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος αμέσως απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με κοινοποίηση προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητώντας όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να ερευνήσει τα όσα κατάγγελλε ο πολίτης. Ο Γενικός Εισαγγελέας ήρθε σε επαφή με την Ανεξάρτητη Αρχή και συμφωνήθηκε ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή ο οποίος τώρα θα διενεργήσει έρευνα για την καταγγελία.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από την Αστυνομία, τέτοιου είδους συμπεριφορές, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν γίνονται αποδεκτές από την ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και οι άμεσες οδηγίες που δόθηκαν για διερεύνησή τους από ανεξάρτητο ανακριτή.

Πηγή: Φιλελεύθερος