Ν. Σοφοκλέους : Στην εξιχνίαση 80 περίπου υποθέσεων έχει προχωρήσει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου σε διάστημα 9 ημερών

Ν. Σοφοκλέους : Στην εξιχνίαση 80 περίπου υποθέσεων έχει προχωρήσει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου σε διάστημα 9 ημερών

Στην εξιχνίαση 5 ομάδων που δρούσαν στην πόλη της Πάφου προχώρησε η αστυνομική διεύθυνση Πάφου.


Η αστυνομία, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Σοφοκλέους , προχώρησε στην σύλληψη 14 προσώπων οι οποίοι σχετίζονται με 80 περίπου υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.  

Ο κ Σοφοκλέους σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση 5 ομάδων που δρούσαν ως σπείρες στο διάστημα από τις 26 Ιουνίου μέχρι και χθες 4 Ιουλίου. Δεν έτυχε είπε « να έχουμε τόσες συνεχόμενες εξιχνιάσεις σοβαρών υποθέσεων , και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό».

Ο κ Σοφοκλέους ανέφερε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου βρίσκεται στην ευχάριστο θέση να αναφέρει στο πολίτη πως μέσα στους στόχους που έχει εξαγγείλει η ηγεσία αλλά και η διεύθυνση της Πάφου που είναι πρωτίστως – όπως είπε-, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια του , και μέσα από σωστό επαγγελματικό προγραμματισμό ,έχει γίνει κατορθωτή η εξιχνίαση πέντε ομάδων που δρούσαν ως σπείρες στην πόλη και επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ Σοφοκλέους η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 4 προσώπων που αποτελούν την πρώτη ομάδα . Τα 4 πρόσωπα συνέχισε, έχουν προβεί στην παραδοχή 43 υποθέσεων τις οποίες διέπραξαν τους τελευταίους 2 μήνες στην Πάφο. Οι 39 υποθέσεις αφορούν ληστείες και οι 4 υποθέσεις αφορούν διαρρήξεις.

Η δεύτερη ομάδα, πρόσθεσε ο κ Σοφοκλέους, η οποία και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί -και μάλιστα κατά την ώρα και κατά την στιγμή που διενεργούσε την διάπραξη των αδικημάτων- εντοπίστηκε, ανακόπηκε από τα μέλη και κατά την έρευνα που έγινε εντοπίστηκε περιουσία στην κατοχή της σπείρας, η οποία ήταν κλοπιμαία.

Ο κ Σοφοκλέους είπε πως η δεύτερη ομάδα αποτελείτο από 2 αδέρφια οι οποίοι δρούσαν αποκλειστικά και ενεργώντας μόνοι τους. Τα δύο αδέρφια σημείωσε, παραδέχθηκαν 8 υποθέσεις ληστειών στην Πάφο.

Στην τρίτη ομάδα συνελήφθηκαν σύμφωνα με τον κ Σοφοκλέους άλλα 3 άτομα, τα οποία προέβησαν στην διάπραξη 6 υποθέσεων ληστειών.

Στην τέταρτη περίπτωση η σύλληψη ενός κοινοτικού που ανακρινόμενος παραδέχθηκε 1 υπόθεση διάρρηξης που έγινε στην Πάφο και άλλες 20 υποθέσεις διαρρήξεων τις οποίες διέπραξε μαζί με άλλους 2 κοινοτικούς , έγινε με την βοήθεια πολίτη. Ο κ Σοφοκλέους ανακοίνωσε επίσης πως το συγκεκριμένο πρόσωπο μετά την σύλληψη του ανακρίνεται από την αστυνομία της Λευκωσίας για την εξιχνίαση των άλλων 20 υποθέσεων διαρρήξεων που διέπραξε στην Λευκωσία .

Τέλος η πέμπτη περίπτωση και πάλι αφορά , σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου τη σύλληψη ενός (1) κοινοτικού που μαζί με άλλο άτομο (1) υπήκοο τρίτης χώρας συνελήφθηκαν αρχικά από την ΥΚΑΝ για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκε περιουσία η οποία προέρχετο από 4 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/