Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις

Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις

Γραπτές οδηγίες στην Αστυνομία για διεξαγωγή ανακρίσεων έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία Schlumberger έδωσε «μίζες» σε αξιωματούχους του Δήμου Αραδίππου για να δώσουν την έγκριση τους στην ανέγερση του εργοστασίου της εταιρείας στην Β` Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου.

“Ήδη έδωσα γραπτές οδηγίες στην Αστυνομία να αρχίσουν ανακρίσεις και να ενημερώσουν και τον Γενικό Ελεγκτή για να ερευνήσει και εκείνος”, ήταν η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα σε ερώτηση του ΚΥΠΕ εάν θα προβεί σε κάποια ενέργεια σε σχέση με τις καταγγελίες Φαίδωνος.


Ήδη ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας επισκέφθηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι το Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου από όπου παρέλαβαν τους φακέλους τριών εταιρειών, της Schlumberger, της Haliburton και της KHRYSANERA LTD στο πλαίσιο της ποινικής έρευνα που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου με χθεσινή ανακοίνωση του ζητούσε εκ νέου από όλες τις αρμόδιες Αρχές να εξετάσουν τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως “ευτελείς” τις δικαιολογίες που προβάλλει ο Φαίδωνας Φαίδωνος για να μην δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία.

“Έχουμε υποχρέωση να ζητήσουμε, εκ νέου και με τον ίδιον έντονο τρόπο, από όλες τις αρμόδιες Αρχές (Υπουργό Δικαιοσύνης, Γενικό Εισαγγελέα, Αρχηγό Αστυνομίας, Γενικό Ελεγκτή), να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξετάσουν τις βαρύτατες κατηγορίες που συλλήβδην εκτοξεύει ο Δήμαρχος Πάφου σε βάρος μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου ή/και της Δημοτικής μας υπηρεσίας, χωρίς να τα κατονομάζει”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου εξέφρασε επίσης τη θέση “είναι ανεπίτρεπτο ένας Δήμαρχος να λασπολογεί ή να συκοφαντεί ή να αποδίδει σοβαρότατα ποινικά αδικήματα προς μέλος ή μέλη άλλης Δημοτικής Αρχής ή/και των υπηρεσιών της, χωρίς να έχει την ευθιξία να κατονομάσει τα συγκεκριμένα άτομα ή την πηγή πληροφόρησής του”.

Εν τω μεταξύ, επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, απέστειλαν χθες Ομάδες Πολιτών της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, ζητώντας τους να διερευνήσουν την υπόθεση που προέκυψε μετά από τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου(1/9/2016).

“Οι πολίτες αυτής της χώρας απαιτούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, την Αστυνομία και τον Γενικό Ελεγκτή όπως αποκαλυφθεί πλέον η αλήθεια και όπως τερματίσουν το «φαγοπότι» που στήθηκε εις βάρος των κατοίκων της Λάρνακας και της Αραδίππου».

Η Αστυνομία καλούσε στις 28/8 οποιονδήποτε έχει στοιχεία αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου τα οποία αναφέρονται πιθανή δωροδοκία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου για αδειοδότηση κτιρίου που χρησιμοποιεί Αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο τομέα του Φυσικού Αερίου, να τα καταθέσει άμεσα.