Ξεκίνησε η δίκη του 35χρονου για φόνο εκ προμελέτης στον Αγ. Γεώργιο Πέγειας

Ξεκίνησε η δίκη του 35χρονου για φόνο εκ προμελέτης στον Αγ. Γεώργιο Πέγειας

Ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου, μετά την παραπομπή του σε απευθείας δίκη, παρουσιάστηκε σήμερα ο 35χρονος για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης 39χρονου Βρετανού, στις 24 Ιουνίου στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου.


Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Σάββας Μάτσας, ανέφερε κατά τη σημερινή δικάσιμο πως από τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού διαπιστώθηκε ότι απουσιάζει αριθμός καταθέσεων, όπως, μεταξύ άλλων, υπαστυνόμου και αστυφυλάκων.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, αναμένονται ακόμη οι αναλύσεις αίματος του κατηγορούμενου και των θυμάτων.

Ακόμη, αναμένονται τα αποτελέσματα δείγματος αναπνοής του επιζήσαντος 32χρονου, ιατρική έκθεση για την εξέταση του κατηγορούμενου, φωτογραφίες του κατηγορούμενου και των θυμάτων, φωτογραφία της σκηνής και αντίγραφα των κλειστών κυκλωμάτων, τόσο στο εσωτερικό της μπιραρίας όσο και στο εξωτερικό, αλλά και αντίγραφα εσωτερικών και εξωτερικών κυκλωμάτων γειτονικών υποστατικών.

Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ανέφερε πως υπολείπεται μαρτυρικό υλικό, όπως οι εκθέσεις του Κρατικού Χημείου και άλλα.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 19.9.2018 στις 09:00, προκειμένου ο 35χρονος να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και διέταξε όπως μέχρι τότε παραμείνει υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, για την ίδια υπόθεση, ελεύθερη αφέθηκε 23χρονη, η οποία τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με τον φόνο εκ προμελέτης με θύμα τον 39χρονο αλλοδαπό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 23χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί, αφού δεν έχουν προκύψει οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο κτύπησε δύο πεζούς, οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω αυτοκίνητο θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα), εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ