Ξεκινάνε απόψε οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου

Ξεκινάνε απόψε οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου τιμάται και φέτος στην Πάφο με εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Πάφου από σήμερα. Οι εορτασμοί αρχίζουν με τις ενδοσχολικές εκδηλώσεις, ενώ απόψε στις 7.00 πραγματοποιείται η πανδημοτική εκδήλωση για την επέτειο, στο Α Λύκειο Πάφου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Άντης Ροδίτης, συγγραφέας – λογοτέχνης και θέμα της ομιλίας του : «Η 28η Οκτωβρίου 1940 και Εμείς Εδώ, Σήμερα».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την Ορχήστρα Ξύλινα – Χάλκινα Πνευστά, τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου και χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.


Ο Δήμος Πάφου καλεί με ανακοίνωση του τους δημότες του και το ευρύτερο κοινό της Πάφου, να δώσουν με την παρουσία τους τον πανδημοτικό χαρακτήρα, που αρμόζει στην εκδήλωση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αύριο, ημέρα της μεγάλης επετείου, θα ψαλεί η πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, προισταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δρ. Γιώργος Κουτσίδης, επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει η παρέλαση παλαιών πολεμιστών, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, της μαθητιώσας νεολαίας και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, από τη CYTA μέχρι το άγαλμα Μακαρίου και Αντίστασης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Οι εκδηλώσεις στην Πάφο για την 28η Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν το βράδυ αύριο, με την καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτουν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου ο Δήμος, η Εθνική Φρουρά και η Μητρόπολη Πάφου.