Οικολόγοι: Πολύ κακή ιδέα η αναβολή των δημοτικών εκλογών

Οικολόγοι: Πολύ κακή ιδέα η αναβολή των δημοτικών εκλογών

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία για αναβολή των δημοτικών εκλογών, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.

“Η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβολή των δημοτικών εκλογών είναι απαράδεκτη, κυρίως για το χρονικό σημείο, αλλά και για τη δικαιολογία που επικαλέστηκε και αφορά τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Κυριάκος Κυριάκου.


“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Βουλής, θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και υπάρχει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομοτεχνικού ελέγχου, καθώς και να ψηφιστούν οι νομοθεσίες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Οι τοπικές εκλογές λειτουργούν ως φυσικό χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου”, αναφέρει.

Το Κίνημα Οικολόγων, δια στόματος Γιώργου Περδίκη, αναφέρει ότι “η αναβολή των εκλογών θα στείλει στις ελληνικές καλένδες τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση”.

“Η αναβολή των εκλογών βολεύει το κυβερνών κόμμα που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και να χάνει τη δυνατότητα τοπικών συμμαχιών που είχε το 2011, που του επέτρεψε να εκλέξει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων. Επειδή βλέπει να χάνει και στις τοπικές εκλογές το κυβερνών κόμμα, επιθυμεί να τις αναβάλει. Είναι ολοφάνερα λοιπόν τα μικροκομματικά κίνητρα του κυβερνώντος κόμματος πίσω από αυτή την απόφαση”, σημειώνουν στο Κίνημα Οικολόγων.