Οι ανασκαφές αποκάλυψαν την παρασκευή…μπύρας

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν την παρασκευή…μπύρας

Εγκαταστάσεις παρασκευής μπύρας έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της Κισσόνεργας, μεταξύ άλλων σημαντικών ευρημάτων. Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, με την ευκαιρία της λήξης της φετινής ανασκαφικής περιόδου στην περιοχή Σκαλιά της Κισσόνεργας, αναφέρει ότι η αποστολή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έφερε στο φως βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, μεγάλες εστίες μαγειρέματος, εγκαταστάσεις κλωθουφαντουργίας και επεξεργασίας σιτηρών.
Η ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρει ότι η ανασκαφή στην Κισσόνεργα κάλυψε μια τεράστια έκταση, γεγονός που καθιστά την περιοχή ως μια από τις σημαντικότερες από αρχαιολογική άποψη στο νησί. Αξιοπερίεργο είναι πάντως και έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, η σπουδή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας να εκδόσει ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της ανακαφής, επιχειρώντας να υποκαταστήσει το αρμόδιο Τμήμα και ενώ το τελευταίο ήδη εξέδωσε την επίσημη ανακοίνωση.

Άγνωστο γιατί, η κοινοτική αρχή Κισσόνεργας προβαίνει σε μια άνευ προηγούμενου ενέργειας, εντάσσοντας στα στοιχεία που αρμοδίως δίνει στη δημοσιότητα το Τμήμα Αρχαιοτήτων και προσωπικές κρίσεις των μελών της ή διαφημίζοντας τη βοήθεια που παρείχε στους αρχαιολόγους. Τακτική, επεσήμαναν αρμόδιοι παράγοντες, που είναι μοναδική στα χρονικά των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Κύπρο.


Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου