Οι βαναυσότητας κατά των ζώων καλά κρατούν

Οι βαναυσότητας κατά των ζώων καλά κρατούν

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”, γίνεται αναφορά σε νοσηρές καταστάσεις με επίδειξη σαδιστικών και απάνθρωπων ενστίκτων διαφόρων εγκληματικών στοιχείων που έχουν βάλει στο μάτι ιδιοκτήτες σκύλων στην επαρχία Πάφου. Μάλιστα, εξοργισμένοι κάποιοι εξ αυτών, που καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί τους, δηλώνουν πως δεν θα διστάσουν να βιαιοπραγήσουν ή ακόμα και να πυροβολήσουν εφόσον πιάσουν επ’ αυτοφώρω κάποιον από τα τα άτομα που με εξαιρετικά σαδιστικό τρόπο θανατώνουν σκύλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» τα νέα αυτά πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε τοποθέτηση μεγάλων ποσοτήτων «σιεφταλιών» σε χώρους κυνηγίου ή άσκησης, στα οποία έχουν τοποθετηθεί εντός τους κομμάτια γυαλιού και λεπίδες, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από τον μαρτυρικό θάνατο των 9 σκύλων που κάηκαν ζωντανά όταν κάποιος πήγε και τα πυρπόλησε…


Κυνηγοί επιβεβαίωνουν τα παραπάνω, τονίζοντας πως η κτηνώδης αυτή δράση διαφόρων επιτηδείων έχει ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες λάβει μαζικές διαστάσεις με δεκάδες σκυλιά να βρίσκουν αργό και βασανιστικό θάνατο από την κατάποση των τροφίμων αυτών.

«Δυστυχώς, δεν μιλάμε για κάποια μεμονωμένα περιστατικά ή για περιπτώσεις που συμβαίνουν σε μια ή δύο περιοχές της επαρχίας Πάφου», τονίζουν. «Το πρόβλημα είναι μαζικό και γενικευμένο σε όλη ανεξαιρέτως την επαρχία Πάφου. Από την περιοχή της Λάρας, μέχρι τον Κάθηκα, τις περιαστικές κοινότητες της πόλης της Πάφου, μέχρι την Παναγιά, δεκάδες σκυλιά έχουν βρει φριχτό θάνατο από τις «σιεφταλιές με τα γυαλιά και τις λεπίδες».

Εκτιμούν δε, ότι η μαζική αυτή δράση οφείλεται και σε κατοίκους περιοχών που γειτνιάζουν με κυνηγετικές περιοχές και θεωρούν ενόχληση την μετάβαση των κυνηγών εκεί, αλλά και σε λαθροθήρες οι οποίοι χάνουν έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, με την εμπλοκή των κυνηγών.

Εξάλλου, το θέμα των περιττωμάτων των σκύλων σε πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους της Πάφου, που έθεσε και παλαιότερα ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου, επανέρχεται στην επικαιρότητα. Τα περιττώματα των συμπαθών τετράποδων παραμένουν σε πεζοδρόμια και προαύλια κατοικιών, δημιουργώντας αισθητική και οπτική ενόχληση, σύμφωνα με παράπονα που έχουν συσσωρευθεί και πάλι τους τελευταίους μήνες στην τοπική Αρχή.

Το πρόβλημα είχε με διάβημά του θέσει και ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου, ο οποίος εγγράφοντας το ζήτημα είχε επισημάνει ότι ο Δήμος Πάφου θα πρέπει να μιμηθεί την κοινότητα Μανδριών στην οποία το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει μεριμνήσει ήδη για την τοποθέτηση ειδικών κάδων για τοποθέτηση των περιττωμάτων των σκύλων.

Αντίστοιχα προβλήματα καταγγέλλονται από κατοίκους και στην κοινότητα των Κονιών, όπου ιδιοκτήτες κατοικιών σε περιοχές περιπάτου για πολλούς πολίτες διαμαρτύρονται ότι η κατάσταση έξω από τα σπίτια τους έχει καταστεί ανυπόφορη σε καθημερινή βάση.