Οι διεθνείς σχέσεις του Δήμου θα πρέπει να μείνουν σε υψηλά επίπεδα δηλώνει ο Λάζαρος Ομήρου

Οι διεθνείς σχέσεις του Δήμου θα πρέπει να μείνουν σε υψηλά επίπεδα δηλώνει ο Λάζαρος Ομήρου

Γενναίες μειώσεις του προϋπολογισμού χωρίς να χάνεται και η ουσία στην επιτροπή εξωτερικών και Διεθνών σχέσεων του Δήμου Πάφου.


Στο πλαίσιο χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής διεθνών σχέσεων   στάλθηκε το μήνυμα , πως παρά την οικονομική κατάσταση που βιώνει ο τόπος οι διεθνείς σχέσεις του Δήμου πρέπει να μείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο Λάζαρος Ομήρου πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων ανέφερε πως μόνο κατόπιν συνεργασιών και συμφωνιών με πόλεις ή με άλλους φορείς της αλλοδαπής μπορεί η Πάφος να πάρει οικονομικές αυξήσεις. Ο κ Ομήρου είπε πως μέσα στο νέο πνεύμα εγκαινιάστηκε μια νέα θεματική ενότητα που έχει να κάνει με τους νέους προορισμούς προκειμένου να συνάψει σχέσεις η Πάφος . Ιδιαίτερα αναφορά ο κ Ομήρου έκανε στο Τσιμποξάρι της Ρωσίας και στην Αγία Πετρούπολη.

Όσον αφορά τις εξωτερικές σχέσεις γενικότερα οι οποίες περιλαμβάνουν το δίκτυο Πάφου αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας , την αδερφοποίηση με την πόλη Άντζιο της Ιταλίας και την συμμετοχή σε άλλα ευρωπαϊκά συνέδρια που λαμβάνουν κατά καιρούς χώρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης ο περσινός προϋπολογισμός ήταν 65 χιλιάδες ευρώ και με τις αποκοπές που έγιναν μειώνεται στις 30 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ Ομήρου η επιτροπή διεθνών και εξωτερικών σχέσεων έχει προσθέσει ως αντιστάθμισμα έναν προϋπολογισμό της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ που έχει να κάνει με την νέα πολιτική και τους νέους στόχους που έχουν εγκαινιαστεί από την επιτροπή εξωτερικών σχέσεων του Δήμου Πάφου με τις πόλεις της Ρωσίας κατά πρώτο λόγο .