Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου

Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, ανέφερε ότι το θέμα έχει ξεκαθαρίσει μάλλον από πολύ νωρίς, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο που είναι δύσκολο να ληφθούν άλλες αποφάσεις».

Εξάλλου, αύριο, Παρασκευή, λήγει η προθεσμία κατά την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να προκηρύξει τις εκλογές.


Αναφορικά με την ετοιμότητα του συστήματος να διεξάγει τις εκλογές, η κα Μαύρου ανέφερε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά, με όλα να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα στις 18 Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κα Μαύρου επισήμανε ότι εδώ και 15 ημέρες η ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων, αναβάλλεται συνεχώς. Ωστόσο το ζήτημα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής για την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να αρχίσουν να κλείνουν τα «εύκολα» θέματα. Όσον αφορά στα πιο σύνθετα θέματα, ενδεχομένως να απαιτηθεί η συμβολή της Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει περαιτέρω ορισμένες πρόνοιες των νομοσχεδίων.

«Από εκεί και πέρα ξεκινούν τα δύσκολα», είπε αναφερόμενη στη συνένωση Δήμων καθώς το ποιοι Δήμοι και ποιες κοινότητες θα συνενωθούν, δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο από την Κυβέρνηση.

«Υπάρχει πρόταση από την Κυβέρνηση η οποία κατατέθηκε μόλις το καλοκαίρι, μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων, που αφορά σε 22 Δήμους, ενώ υπάρχουν άλλες απόψεις», είπε συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να μπουν κριτήρια, όπως πληθυσμιακά, γεωγραφικά, αλλά και πολιτικά, ενώ θα πρέπει να γίνουν μελέτες βιωσιμότητας.