Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάφου κοινοποίησαν τους λόγους που κατέρχονται σε απεργία

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάφου κοινοποίησαν τους λόγους που κατέρχονται σε απεργία

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στην οποία οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου αποφάσισαν την διεξαγωγή εικοσιτετράωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε και αποφασίστηκε και η έναρξη καταρτισμού ομάδων εργασίας.
Χθες, στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 διενεργήθηκε στην ΠΕΟ Πάφου η πρώτη συνεδρία των εργαζομένων, με την παρουσία και των συντεχνιακών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν:


  1. Η καταγραφή των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 και οδήγησαν τους εργαζομένους ομόφωνα να κατέλθουν στην προγραμματιζόμενη απεργία.
  2. Η ενημέρωση από τις συντεχνίες για γεγονότα και ενέργειες μετά από τη λήψη της απόφασης.
  3. Ο καταρτισμός των ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν την όλη οργάνωση της απεργίας.
  4. Η παράθεση προβληματισμών και εισηγήσεων για την όλη δράση των υπαλλήλων και των συντεχνιών τους μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2019.
  5. Ο διορισμός εκπρόσωπου τύπου από πλευράς των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανανεώθηκε η εντολή προς τις συντεχνίες ότι οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργία για τους εξής λόγους:

  1. Άρνηση υπογραφής της Παγκύπριας Συλλογικής Σύμβασης και του μνημονίου συναντίληψης από το Δήμαρχο Πάφου.
  2. Τις καταγγελίες εργαζομένων ότι μετακινήσεις προσωπικού που γίνονται διενεργούνται όχι με γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι επικαλούνται εκδικητικά και προσωπικά κίνητρα. Για αριθμό τέτοιων μετακινήσεων έχουν γίνει συγκεκριμένες καταγγελίες στην αστυνομία και έχουν ήδη διαρρεύσει στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τοπικό έντυπο τύπο.
  3. Τον αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας και την πεποίθηση τους ότι η αδυναμία να προσφέρουν την ποιότητα εργασιών που αρμόζει στην πόλη τους δεν έχει να κάνει τίποτα με την παραγωγικότητα τους αλλά με εξωγενείς παράγοντες που δεν είναι στον έλεγχο τους.
  4. Την παραβίαση των κανονισμών που διέπουν την χορήγηση των αδειών ανάπαυσης.
  5. Το ωράριο εργασίας των συναδέλφων τους στην Τροχονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου.
  6. Την μακροχρόνια παγοποίηση των θέσεων προαγωγής και τις συνεχείς αναβολές της λήψης απόφασης για τις προαγωγές παρόλες τις διαβεβαιώσεις της υπηρεσίας όποτε το θέμα τεθεί επί τάπητος.
  7. Τη θέση των εργαζομένων ότι ο Δήμαρχος Πάφου πρεσβεύει συμπεριφορές τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται και οι οποίες συμπεριφορές επηρεάζουν όχι μόνο τη ποιότητα ζωής τους αλλά και την αποδοτικότητα τους.

Εν συνεχεία οι συντεχνίες ενημέρωσαν τους εργαζομένους ότι δεν είχε γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση μέχρι και τη στιγμή της συνεδρίας από την εργοδοτική πλευρά έστω και για επίλυση του θέματος υπογραφής της συλλογικής σύμβασης.
Καταρτίστηκε το πλαίσιο θέσπισης των ομάδων εργασίας και έγινε κατανομή συγκεκριμένων εργασιών σε εργαζόμενους οι οποίοι και επέδειξαν ενδιαφέρον και θέληση να βοηθήσουν στην όλη οργάνωση της εικοσιτετράωρης απεργίας.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και ανακοινώθηκε από πλευράς των συντεχνιών οι προγραμματισμένες επισκέψεις στο Δήμο Πάφου σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες.
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα ο διορισμός του Λογιστικού Λειτουργού Κώστα Λιασίδη στη θέση του εκπροσώπου τύπου των εργαζομένων.
Ο εκπρόσωπος τύπου καλείται να οργανώσει και συντονίσει ενέργειες και δημοσιεύσεις οι οποίες και θα ενδυναμώσουν το υπόβαθρο για μία επιτυχημένη, παραγωγική και αποτελεσματική εικοσιτετράωρη απεργία.
Πάφος 17/09/2019