Οι κολυμβητές Πάφου, απαίτησαν καθαρή θάλασσα, από ανώτερο επιθεωρητή Ναυτιλίας…

Οι κολυμβητές Πάφου, απαίτησαν καθαρή θάλασσα, από ανώτερο επιθεωρητή Ναυτιλίας…

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε, στο Δημοτικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία των Χειμερινών Κολυμβητών


αποτελούμενη από τον πρόεδρο  Χάρη Νεοφύτου και τον αντιπρόεδρο Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, αυτή τη φορά, με τον ανώτερο επιθεωρητή Ακτοπλοικών Μέσων σκαφών Ναυτιλίας Κυριάκο Κοφτερό, με πρωταρχικό στόχο την επίλυση του προβλήματος, με τα λύματα που αφήνουν τα σκάφη αναψυχής στη θάλασσα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος των παραλιών Αντρέας Χρυσάνθου, ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Νίκος Σιμιλλίδης, ο επιθεωρητής παραλιών του Δήμου Πάφου, Πάμπος Χαραλάμπους και οι Πέτρος Δίας και Χρυσόστομος Χριστοδούλου , εκ μέρους της αρχής Λιμένων.

Ο Κυριάκος Κοφτερός, αφού άκουσε με προσοχή τα τεκμοιρειωμένα παράπονα των κολυμβητών ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής αφήνουν κατα καιρούς τα απόβλητα τους στη θάλασσα, δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει το πρόβλημα και θα προσπαθήσει να το επιλύσει σε νέα συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην παρουσία όλων, των εμπλεκομένων φορέων. 

Ο Αντρέας Χρυσάνθου τόνισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να μην ανανεώνονται οι άδειες σε όσα σκάφη δεν εφοδιαστούν με τις απαραίτητες αντλίες, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να γίνεται και σφράγισμα των δεξαμενών των πλοιαρίων. Από την πλευρά του ο Νίκος Σιλμιλλίδης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, ο καθένας από την δική του σκοπιά να λύσουν αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο παρουσιάζεται σε μια περιοχή, η οποία είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης της πόλης.