Οι πρώτες εκδηλώσεις του Μαΐου στο Τεχνόπολις 20

Οι πρώτες εκδηλώσεις του Μαΐου στο Τεχνόπολις 20

Προβολή της ταινίας “Peaceful Warrior”
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 19.00
Είσοδος: €5
Οι ομάδες ‘Πυρήνες Φωτός’ και ‘Πάν Φως’ της Πάφου διοργανώνουν προβολές ταινιών με πνευματικό προσανατολισμό και προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει σε μια ανοικτή συζήτηση. Οι προβολές θα αρχίσουν με την ταινία ‘Peaceful Warrior’, μια εμπνευσμένη και θριαμβευτική ταινία που παρουσιάζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Dan Millman, ενός ταραγμένου νεαρού, αλλά ταλαντούχου αθλητή που συναντά έναν πνευματικό οδηγό ο οποίος τον εισάγει σε ένα νέο όραμα της πραγματικής δύναμης και κατανόησης της ζωής.

John Warren: Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα το Κυπριακό τοπίο
Εγκαίνια: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, 19.30
Διάρκεια: 8.5.2015 – 22.5.2015
Το γενικό θέμα της προσωπικής έκθεσης του John Warren είναι το Κυπριακό τοπίο ιδιαίτερα από τις περιοχές Πάφου και Τροόδους. Το Κυπριακό τοπίο με την ανέλεγκτη ποικιλομορφία των σχημάτων, περιγραμμάτων και αντιθέσεων είναι μια αδιάλειπτη πηγή έμπνευσης για το ζωγράφο. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πάφου, Πίτσα Παπαδοπούλου. Θα ακολουθήσει δεξίωση με μουσική από το μουσικό σύνολο Ocho Cuerdas.


«Η δύναμη των 5 αισθήσεων και πως επηρεάζουν την ισορροπία μας»
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 18.00
Είσοδος: €5
Διάλεξη με την life coach Έλενα Γεωργιάδου. Ακριβώς όπως τα τρόφιμα που τρώμε δημιουργούν τους σωματικούς μας ιστούς, οι αισθητήριες εμπειρίες μας, καθορίζουν την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Αν θέλουμε μεγαλύτερη σωματική και συναισθηματική ευεξία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα τις αισθήσεις μας. Μάθετε πώς να ενεργοποιείτε το εσωτερικό σας φαρμακείο χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των πέντε αισθήσεων.

Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου και στην Πάφο
Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
11:00 – 12:00 «Ποιος τον κόσμο κυβερνά;» με την Σκεύη Τσιάκκα
16:00-17:00 «Αισώπου ήχοι» με τις Σοφήλια Τσορτέκη και Φωτεινή Τσακνάκη
Είσοδος: €5 (για παιδιά & ενήλικες)
Μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον κόσμο του παραμυθιού με επίκεντρο την προφορικότητα, με σκοπό να χαρίσει στο κοινό της Κύπρου τη μαγεία των ιστοριών και των αφηγήσεων, να συμβάλει στη διάσωση των λαϊκών κυρίως παραμυθιών και να εμπλουτίσει με τον τρόπο αυτό τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.