Οι 5 κοινότητες της Πάφου με τους λιγότερους ψηφοφόρους

Οι 5 κοινότητες της Πάφου με τους λιγότερους ψηφοφόρους

Ο Κούρτακας, το Πραστειό, το Κιδάσι , η Αναδιού και η Φιλούσα Χρυσοχούς είναι από τις κοινότητες με το μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου και Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο Κούρτακας με πέντε κατοίκους στον αριθμό ανακήρυξε κοινοτάρχη τον Κώστα Χριστοδούλου . Ωστόσο σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής περιφέρειας Πάφου θα γίνει αναπληρωματική εκλογή για μέλη του κοινοτικού συμβουλίου,αφού – όπως είπε- υπολείπονται δύο μέλη. Ο Κούρτακας βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την Πάφο.


Ακολουθεί συνέχισε, το Πραστειό με έξι κατοίκους όπου και σ’ αυτή την κοινότητα έγινε ανακήρυξη κοινοτάρχη και κοινοτάρχης ανακηρύχθηκε ο Κώστας Καράγιαννης. Πρόσθεσε δε πως και σ’ αυτή την κοινότητα θα γίνει αναπληρωματική εκλογή για μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και υπολείπεται ένα μέλος.

Το χωριό Κιδάσι 35 χιλιόμετρα από την Πάφο, πρώην τουρκοκυπριακό χωριό με επτά κατοίκους ,έγινε ανακήρυξη και κοινοτάρχη και μελών του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο Ανδρέας Βορκάς εξελέγη κοινοτάρχης και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εξελέγησαν οι Βαρέλια Ειρήνη, ο Βορκάς Ειρηναίος, ο Βορκάς Χρίστος και η Παλάσκα Γιαννούλα.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου στις κοινότητες με μικρό αριθμό ψηφοφόρων συγκαταλέγεται και η κοινότητα Αναδιού που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Πάφο. Η Αναδιού έχει είκοσι ψηφοφόρους και πρόκειται –όπως είπε- για πρώην τουρκοκυπριακό χωριό.

Τέλος η κοινότητα Φιλούσα Χρυσοχούς με εικοσιένα κατοίκους στην οποία έγινε ανακήρυξη τόσο του κοινοτάρχη όσο και των μελών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής περιφέρειας Πάφου κοινοτάρχης στην Φιλούσα Χρυσοχούς που απέχει 47,5 χιλιόμετρα από την Πάφο, ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Χρίστου Τσαδιώτης,και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εξελέγησαν οι Ανδρέας Διομήδους, Αδούλλα Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, Γεώργιος Κυριάκου Κώστα και Νόρμα Κοβέντρυ.

Πηγή: Sigmalive, ΚΥΠΕ