Ολοκληρώθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του αγροκτήματος της Γεροκηπιάς

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Γεροσκήπου


για την ανάπλαση του ιστορικού αγροκτήματος της Γεροκηπιάς που βρίσκεται ανάμεσα στην τουριστική και οικιστική περιοχή του Δήμου. Ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η παρουσίαση της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής πρότασης και σημείωσε πως η προσπάθεια του Δήμου Γεροσκήπου επικεντρώνεται τώρα, στην εξασφάλιση των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων , ούτως ώστε να προχωρήσει ο Δήμος και να υλοποιήσει κάποια από τα έργα όπως το αγρόκτημα της Γεροκηπιάς , τον συνδετήριο δρόμο , τον πυρήνα της Γεροσκήπου, και άλλα μικρά έργα όπως το παραλιακό μέτωπο, και τον πεζόδρομο που θα ενώνει την τουριστική περιοχή της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή της Πάφου.

Το έργο είπε στο ΚΥΠΕ ο κ Παυλίδης περιλαμβάνεται ανάμεσα στα έργα που έχουν προταθεί από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Χαρακτήρισε επίσης το έργο της ανάπλασης του ιστορικού αγροκτήματος της Γεροκηπιάς , ως ένα έργο πνοής που θα αποτελέσει – όπως είπε- έναν πολυλειτουργικό, πολιτιστικό πόλη έλξης τοπικής και υπερτοπικής σημασίας.

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου πρόσθεσε επίσης πως οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια, αρχίζουν να ολοκληρώνονται