Οργανωμένη ομάδα διαρρηκτών εξάρθρωσε η αστυνομία Πάφου δήλωσε ο Ν. Τσαπής

Δεκατρείς διαρρήξεις εκκλησιών και κλοπής


απ΄ αυτές μεγάλης αξίας εκκλησιαστικών σκευών από ασήμι ομολόγησε ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων για τις σοβαρές αυτές υποθέσεις που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε ότι μετά από πληροφορίες και μαρτυρίες που δόθηκαν στην αστυνομία από μέλη που εργάζονται εθελοντικά στον Ουλαμό για την πάταξη της λαθροθηρίας, στους σταθμούς υπαίθρου της αστυνομίας Πάφου, αλλά και από υπαλλήλους κυβερνητικών τμημάτων, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τριών προσώπων από την Λάρνακα, ηλικίας 30, 37 και 40 χρόνων σχετικά με τις διαρρήξεις που διαπράχθηκαν στην Επαρχία Πάφου.

Ο ένας εκ των τριών υπόπτων ανακρινόμενος ομολόγησε την εμπλοκή του σε δέκα διαρρήξεις στην επαρχία Πάφου και τρεις σε άλλες επαρχίες καταδεικνύοντας ως συνεργάτη του τον έναν από τους άλλους δύο υπόπτους.

Σύμφωνα με τον κ Τσαπή « μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, φαίνεται ότι έχει εξαρθρωθεί μια οργανωμένη ομάδα που πρόβαινε σε διαρρήξεις εκκλησιών και οι εξετάσεις της αστυνομίας τώρα εστιάζονται στον εντοπισμό της κλοπιμαίας περιουσίας».

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου προέτρεψε τους πολίτες με την ευκαιρία αυτή, εκεί όπου εντοπίζονται ή αντιλαμβάνονται οτιδήποτε να ενημερώνουν την αστυνομία.

Και οι 3 οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε διατάγματα κράτησης εναντίον τους δύο ημερών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/