ΟΣΥΠΑ: Απεργίες από αύριο λόγω μη καταβολής των μισθών

ΟΣΥΠΑ: Απεργίες από αύριο λόγω μη καταβολής των μισθών

Καζάνι που βράζει είναι ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου και η επανέναρξη των απεργιακών μέτρων είναι πλέον γεγονός από αύριο. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Φ» ο εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού, Χρίστος Ευαγγέλου, ο οποίος επεσήμανε ότι οι μισθοί του προσωπικού δεν έχουν καταβληθεί ακόμη, αφού παρά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στο Υπουργείο Μεταφορών το έμβασμα προς τον οργανισμό δεν έχει σταλεί από κυβερνητικής πλευράς.

Κατόπιν τούτου, τόνισε ο κ. Ευαγγέλου, όντως οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει έναρξη απεργίας από αύριο, καταγγέλλοντας εμπαιγμό τους από τις δύο πλευρές.


Ήδη, το πρωί η απόφαση οριστικοποιήθηκε σε έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων, τόσο οδηγών και τεχνικών λεωφορείων, όσο και του γραφειακού προσωπικού. Οι εργαζόμενοι θεωρούν όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τους, εμπαιγμό την μη καταβολή του μισθού Απριλίου μέχρι σήμερα, παρά τα όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, για αυτό και αποφασίσθηκε ομόφωνα η συνέχιση της επ’ αόριστο απεργίας από το πρωί της Τετάρτης.

Τα απεργιακά μέτρα της προηγούμενης εβδομάδας ήρθησαν μετά την τέταρτη ημέρα, όταν στις επαφές στο Υπουργείο Μεταφορών συμφωνήθηκε πως μέχρι σήμερα θα εμβάζονταν οι μισθοί Απριλίου στους εργαζομένους του ΟΣΥΠΑ.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε σήμερα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και για αυτό προχωρούν σε νέα απεργία, που θα επηρεάσει έξι χιλιάδες μαθητές και άλλες 16 χιλιάδες εργαζόμενους και τουρίστες. Με τη νέα απεργία εκτιμάται μάλιστα ότι η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο σοβαρή ειδικά για τους μαθητές και τους γονείς τους, δεδομένου ότι θα είμαστε πλέον στην περίοδο των παγκυπρίων εξετάσεων.

Πηγή: Φιλελεύθερος