Ο  Γ.Λιλλήκας καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει επίσημα όλα τα έγγραφα

Ο Γ.Λιλλήκας καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει επίσημα όλα τα έγγραφα

Η κινητοποίηση διεθνών κέντρων αποφάσεων για επανέναρξη των συνομιλιών, μας ανησυχεί, γιατί η επανέναρξη όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί οι συνθήκες μετά την ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ του Προέδρου και του κ Έρογλου, είτε θα γίνουν στη βάση ενός σύντομου ανακοινωθέντος το οποίο δεν θα ξεκαθαρίζει τη βάση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, είτε θα γίνει στην βάση του εγγράφου του Προέδρου το οποίο είναι γεμάτο από ασάφειες και το οποίο επιτρέπει πολλαπλές ερμηνείες, δήλωσε στην Παναγιά ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με τον κ Λιλλήκα και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλίες θα μας οδηγήσουν, « είτε σε ένα αδιέξοδο σε σύντομο χρόνο, είτε θα μας οδηγήσουν σε αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων και σε μια μη βιώσιμη λύση του Κυπριακού».


Ο κ Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο και επανέλαβε την έκκληση του να αποσύρει επίσημα όλα τα έγγραφα που κατέθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών με τον κ Έρογλου για να ανακοινωθέντα.

Το έγγραφο του Προέδρου είπε , « παραπέμπει σαφέστατα στα έγγραφα συγκλήσεων Ντάουνερ ,αποδέχεται ο Πρόεδρος με το έγγραφο του τις λεγόμενες συγκλήσεις μεταξύ αυτών και την εκχώρηση του δικαιώματος ελεύθερης διακίνησης εγκατάστασης και ιδιοκτησίας στα 70 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας και να τα αποσύρει ενόσω υπάρχει ακόμα χρόνος» .

Διαφορετικά συνέχισε, « θα ακολουθήσει η ίδια πρακτική που έχουμε βιώσει και στον τομέα της οικονομίας, θα χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση ως πιστόλι στο κρόταφο του Προέδρου για να μας οδηγήσει σε κούρεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτή την στιγμή και σε ένα κακό κλείσιμο του Κυπριακού».

Ο κ Λιλλήκας κάλεσε όλους εκεί που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν να προβληματιστούν.

Θα πρέπει είπε « να προβληματιστούν όλοι εκείνοι που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν και οι οποίοι πρόβαλαν κατά κόρον το Βελγικό μοντέλο , ως το μοντέλο λύσης του κυπριακού, από τη δήλωση του πρέσβη του Βελγίου στην Άγκυρα, ότι το Βελγικό μοντέλο δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο διακυβέρνησης».

«Το 2014 ξεκινά το σκληρό πρόσωπο της Κυβερνητικής λιτότητας »

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε πως το 2014 ξεκινά με το σκληρό πρόσωπο της Κυβερνητικής λιτότητας και κάλεσε την Κυβέρνηση να κυβερνήσει και να αναλάβει τις ευθύνες.

.   .

«Λέω Κυβερνητικής λιτότητας » είπε, γιατί η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το μνημόνιο για να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας , πιο σκληρές και απ’ αυτές που προβλέπει το μνημόνιο.

Η Κυβέρνηση συνέχισε, για ακόμη μια φορά παρουσιάζεται να μην έχει καμία κοινωνική ευαισθησία , αφού οι αποκοπές και οι περικοπές σε κοινωνικές παροχές αυξάνουν μέρα με τη μέρα , – όπως είπε- , και ταυτόχρονα η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί οσάν να είναι αντιπολίτευση.

Ο κ Λιλλήκας ανέφερε ακόμη, πως εκείνο που διαπιστώνει, είναι την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαμορφώσει πολιτική, η οποία να μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε επίσης, πως η Κυβέρνηση αναλώνει το χρόνο της στο να ασκεί αντιπολίτευση στη προηγούμενη Κυβέρνηση, χωρίς παρατήρησε, να συνειδητοποιήσει ότι εδώ και ένα χρόνο, είναι αυτή που κυβερνά και αυτή που οφείλει να λαμβάνει αποφάσεις και οι πολίτες δεν αρκούνται πλέον και δεν ικανοποιούνται ούτε με παροτρύνσεις , ούτε με συστάσεις από την Κυβέρνηση προς τρίτους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/