Ο Δήμος Γεροσκήπου κινείται νομικά κατά τριών ατόμων για τα επεισόδια

Ο Δήμος Γεροσκήπου κινείται νομικά κατά τριών ατόμων για τα επεισόδια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου σε έκτακτη συνεδρία του το βράδυ της Τετάρτης αποφάσισε όπως ο Δήμος Πάφου κινηθεί νομικά κατά των τριών ιδιωτών που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στα πρωτοφανή επεισόδια της Τρίτης κατά τη συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των περιπτέρων της παραλίας. Η απόφαση λήφθηκε απόντος του Δημάρχου Γεροσκήπου, ο οποίος μετά την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος αποχώρησε από τη συνεδρία λόγω της συγγενικής του σχέσης με ένα εκ των τριών προσώπων, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει περαιτέρω αποφάσεις χωρίς να δεσμεύεται από το γεγονός αυτό.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Ανδρέας Χριστοφίδης, ανέφερε ότι πέραν της καταδίκης των εκτρόπων και της συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τα μέλη του που προπηλακίστηκαν κατά την επίμαχη συνεδρία, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο που συνέχισε τη συνεδρία μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Παυλίδη αποφάσισε όπως ο Δήμος Γεροσκήπου προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά των τριών προσώπων που μετείχαν στα επεισόδια και κινηθεί νομικά εναντίον τους.


Ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε επίσης την προσωπική του διαφωνία με την αποχώρηση του Δημάρχου από τη συνεδρία όταν θα συζητείτο θέμα μέτρων κατά των ατόμων αυτών, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, ασχέτως της συγγενικής σχέσης του κ. Παυλίδη με ένα εκ των φερόμενων ως ενεχόμενων στα επεισόδια, θα εκληφθεί ως εγκατάλειψη του Δημοτικού Συμβουλίου από μέρους του.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου καταδικάζει μετά βδελυγμίας την εν λόγω επίθεση. Κάθε μορφή βίας, προπηλακισμός, ύβρης, απειλή, τραμπουκισμός, χειροδικία και άλλη εκδήλωση ανάρμοστης συμπεριφοράς δεν μπορούν και δεν γίνονται ανεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά δε όταν αυτά στρέφονται κατά μελών του, τονίζεται.

«Ο Δήμος θα προχωρήσει στην καταγγελία των επεισοδίων στην Αστυνομία», αναφέρει. « Παράλληλα, εκφράζει αμέριστη συμπαράστασή προς τον δημοτικό σύμβουλο, Βαλεντίνο Φακοντή, στον οποίο ασκήθηκε σωματική βία από πολίτη. Πιστεύει δε ότι σε μία δημοκρατική κοινωνία κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και δηλώνει βέβαιο ότι τέτοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο των Δημοτών της Γεροσκήπου».

Πηγή: Φιλελεύθερος