Ο Δήμος Πάφου βραβεύει μαθητές

Η Κριτική Επιτροπή του Βραβείου «Δημητράκη και Αγγελικούλας Γεωργίου Στυλιανίδη» σε γραπτή ανακοίνωση ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Επιτροπή σε συνεδρίασή της, ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2015 αποφάσισε να απονέμει το Α΄ Βραβείο στη Διαμάντω Τσιαννή, μαθήτρια του Λυκείου Αγ. Νεοφύτου Πάφου.


Το Β΄ Βραβείο απονέμεται, στην Τατιάνα Κούρρη, μαθήτρια του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου.

Η Επιτροπή απονέμει Γ΄ Βραβείο, στον Δημήτρη Κούτη, μαθητή του Λυκείου Κύκκου Πάφου.

Η Επιτροπή απονέμει επίσης, Έπαινο στις Μάγδα Παπαευριπίδου, μαθήτρια του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄Πάφου και Στυλιανή Δημητρίου, μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.

Το Βραβείο καθιέρωσε ο Δημητράκης Στυλιανίδης, τέως Μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με σκοπό την προώθηση της μελέτης της Ελληνικής Ιστορίας και της Παιδείας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής του Βραβείου είναι η ακόλουθη Φαίδων Φαίδωνος, Δήμαρχος Πάφου – Πρόεδρος Επιτροπής, Δρ Γιώργος Κιτρομηλίδης, φιλόλογος, μελετητής, συγγραφέας – Μέλος Επιτροπής, Δρ Ελένη Τρεμετουσιώτου – Λοΐζου, Ε.Μ.Ε., στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Μέλος Επιτροπής, Δρ Πέτρος Πέτρου, Ε.Μ.Ε., στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Μέλος Επιτροπής, Επαμεινώνδας Κορακίδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου – Μέλος Επιτροπής, Καλή Χαραλαμπίδου, Φιλόλογος – Μέλος Επιτροπής και Ερμίνα Μάη, Δημοσιογράφος, Φιλόλογος, Λειτουργός Πολιτιστικών και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Πάφου – Μέλος Επιτροπής

Η Τελετή Απονομής, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κύριος Ομιλητής στη φετινή Τελετή Απονομής, θα είναι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, με θέμα «Η Λειτουργία των Θεσμών Προϋπόθεση για την Εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».