Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν είναι μόνο αυτά τα ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δηλώνει ο Φειδίας Σαρίκας

Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν είναι μόνο αυτά τα ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δηλώνει ο Φειδίας Σαρίκας

Άνοιξε χθες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο φάκελος με τη λίστα ονομάτων και εταιρειών,


οι οποίοι μετέφεραν στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ, παραμονές της απόφασης της 15ης Μαρτίου 2013 του Γιούρογκρουπ

. Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας ανέφερε πως όλοι , πρώτα απ’ όλα οι πολίτες και μετά οι αξιωματούχοι αυτού του κράτους ζητούν και απαιτούν την κατανομή ευθυνών, σ΄ αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που έχει συσσωρεύσει η λανθασμένη διαχείριση και τα διάφορα σκάνδαλα στην Κυπριακή οικονομία. Σύμφωνα με τον κ Σαρίκα το πρώτο θέμα που συζήτησε χθες η επιτροπή Θεσμών ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος για την κατάσταση στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Κύπρου μετά και από τον διορισμό τριμελούς διερευνητικής επιτροπής.  

Όλα τα μέλη της επιτροπής Θεσμών πρόσθεσε, συμφώνησαν ότι, η επιτροπή θεσμών πρέπει να συνεχίσει την δική της έρευνα και το δικό της έλεγχο αλλά στο πλαίσιο της διαφάνειας να ενημερώνει τους πολίτες για τις διάφορες πτυχές αυτού του μεγάλου σκανδάλου. Ο κ Σαρίκας αναφέρθηκε και στην απροθυμία από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας να δώσει όλα τα στοιχεία τα οποία έχει ζητήσει.

Ο κατάλογος είπε που τέθηκε ενώπιον μας , δεν είχε επαρκή στοιχεία για να διαφανεί τι είχε γίνει ακριβώς . Απαίτηση μας συνέχισε, είναι να μας δοθεί ο κατάλογος με τα άτομα τα οποία έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης από τράπεζες , για την διαγραφή των δανείων τους. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι ο κατάλογος είναι μακρύς, και δεν είναι μόνο αυτά τα ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα.