Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη

Με τη συμμετοχή 1300 δρομέων που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχών και με την παρουσία 1500 φιλάθλων και θεατών, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την περασμένη Κυριακή 6 Μαρτίου, ο 18ος Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο. Η φετινή διοργάνωση συμπεριλάμβανε τέσσερις αγώνες το Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και για πρώτη φορά τον οικογενειακό αγώνα 5 χλμ που τελούσε κάτω από την αιγίδα του Οργανισμού Πάφος 2017. Όλοι οι αγώνες είχαν σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου όπου και δημιουργήθηκε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα! Ο φετινός Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Μέσα στα πλαίσια του φετινού Μαραθώνιου ο Οργανισμός Πάφος 2017 διοργάνωσε το Σάββατο 5 Μαρτίου μια σειρά από εκδηλώσεις με αφορμή την άφιξη της Φλόγας του Μαραθωνίου από τον Μαραθώνα. Σε μια σεμνή αλλά λαμπρή τελετή στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, με την παρουσία της Πρόεδρου του ΚΟΑ Κυρίας Κλέας Παπαέλληνα, του Δήμαρχου της Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, του μέλους του ΔΣ του Πάφος 2017 κ. Ρογήρου Αναστάση και του πρώην Δημάρχου του Μαραθώνα κ. Σπύρου Ζαγάρη καθώς επίσης και στην παρουσία πολλών άλλων πολιτειακών προσωπικοτήτων έγινε το άναμμα του βωμού. Την ευθύνη της μεταφοράς της φλόγας είχαν οι δρομείς του Σωματείου Δρομέων Πάφου «Στέλιος Κυριακίδης» ενώ την τελετή αφής της φλόγας επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κυρία Πάολα Χατζηλαμπρή με την ομάδα της.


Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους πρώτους δύο Μαραθωνοδρόμους, τον Ισπανό Jose Ramon Torres Peanilla και τον Έλληνα Μανώλη Σιφάκη, με τον Ισπανό να κατακτά την πρώτη θέση με 2 ώρες 47 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα μόλις 19 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Έλληνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Άγγλος Graham Hedger. Αμερικάνικη κυριαρχία στις γυναίκες με νικήτρια την Theresa Majeed από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κόβει το νήμα σε 3 ώρες 16 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Mandy Tulley από Αγγλία και τρίτη η Anna Senatore από την Ιταλία. Τους νικητές του Μαραθώνιου τίμησαν με στεφάνια ελιάς από το Μαραθώνα εμβαπτισμένα σε χρυσό ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης (υιός του Στέλιου Κυριακίδη), ο Δήμαρχος της Πάφου κ. Φαίδονας Φαίδωνος και ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Logicom, κ. Ανθούλης Παπαχριστοφόρου.

Νικητής του Ημιμαραθώνιου ήταν ο Trandafir Emanuel από την Ρουμανία, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1 ώρα 11 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γερμανός Victor Larisch και τρίτος ο Πολωνός Tomasz Blados. Αγγλική υπόθεση στις γυναίκες του Ημιμαραθώνιου με την Julia Tully να κερδίζει τον αγώνα με χρόνο 1 ώρα 32 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα ενώ η Yvette Adair κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε η Isabel Kuhl επίσης από Αγγλία. Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα τιμήθηκαν από την Saucony Cyprus με αθλητικά παπούτσια. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι ο Ημι-Μαραθώνιος αποδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής διαδρομή με 426 συμμετέχοντες.

Η πρωτιά του αγώνα 10 χιλιομέτρων έμεινε στην Κύπρο με τον δρομέα Μάριο Αποστολίδη του Σωματείου Dro.Me.A Racing να επικρατεί με χρόνο 34 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Άγγλος Kristopher Russel ενώ τρίτος τερμάτισε ο Κύπριος Χαράλαμπος Ιωάννου επίσης του Dro.Me.A Racing. Πολωνική υπόθεση η πρωτιά στις γυναίκες με την Ela Peret να κερδίζει τον αγώνα σε 41 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Αγγλίδα Julia Taylor και τρίτη η Lorenza Negro από την Ιταλία.

Μια νέα διαδρομή «εγκαινιάστικε» στα πλαίσια του 18ου Logicom Cyprus Marathon, ο οικογενειακός αγώνας 5 χιλιομέτρων που έγινε σε συνεργασία με τον οργανισμό Πάφος2017. Οι δρομείς έτρεξαν γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου σε μια άκρως ελκυστική και ευχάριστη διαδρομή! Ο αγώνας που διοργανώθηκε στα πλαίσια της προώθησης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού προσέλκυσε τη συμμετοχή αρκετών Κύπριων και ξένων δρομέων.

Περισσότεροι από 600 ξένοι δρομείς επισκέφθηκαν το νησί μας με αφορμή τον 18ο Logicom Cyprus Marathon και συνδύασαν το χόμπι τους (τρέξιμο) με ολιγοήμερες διακοπές μιας και οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας το επιτρέπουν. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των 150 και πλέον εθελοντών η οργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ευγενής ήταν και η υποστήριξη των εταιριών και οργανισμών όπως η Logicom, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, o οργανισμός ΠΑΦΟΣ2017, η Saucony, η High5 Sports Nutrition, τα καταστήματα Bikehub, το ξενοδοχείο Almyra, ο Δήμος Πάφου, ο Φιλελεύθερος, η ιστοσελίδα Goal Κύπρου, το ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Σωκράτης Χαραλαμπίδης & Υιοί Λτδ και η Φωτοκίνηση που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του πιο ιστορικού Μαραθωνίου της Κύπρου. Η επόμενη διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 όπου και η Πάφος θα είναι η Ευρωπαική Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

fotokinisi

fotokinisi

18th Logicom Cyprus Marathon (1)

18th Logicom Cyprus Marathon (1)