Ο Πρέσβης του Ισραήλ της Κύπρου Μιχαέλ Χαράρι στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Ο Πρέσβης του Ισραήλ της Κύπρου Μιχαέλ Χαράρι στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου στην Πάφο πραγματοποίησε ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Κράτους του Ισραήλ και η σύζυγος του .


Τον πρέσβη και την σύζυγο του υποδέχτηκαν τα παιδιά το προσωπικό και το Δ.Σ. του Ιδρύματος.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους απευθυνόμενος στον πρέσβη είπε « η σημερινή σας επίσκεψη και υψηλή σας παρουσία στο σπίτι του Ουρανού, αποτελεί για εμάς , ιστορικό σταθμό στην εικοσαετή πορεία προσφοράς και αγάπης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας».

 

Σήμερα είπε, για εμάς η ιστορική επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας του Κράτους του Ισραήλ και της κυρίας Harari θα καταγραφεί με χρυσά γράμματα στις καρδιές όλων μας και ελπίζουμε πρόσθεσε, αυτή η όμορφη σχέση και φιλία που γεννιέται σήμερα να κρατήσει για πάντα. Ο Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους ανέφερε πως το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου εξυπηρετεί ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες και ικανότητες της Επαρχίας Πάφου λειτουργώντας ιδιωτικά και στηρίζεται χάρις στην αγάπη του φιλάνθρωπου λαού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου πολύτιμες υπηρεσίες.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα παιδιά του ιδρύματος παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα των δραστηριοτήτων τους και της αξιέπαινης δουλειάς που πραγματοποιείται. Δεν είναι κάτι το τέλειο είπε Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους αλλά πρόσθεσε , « είναι πηγαίο, πραγματικό, αληθινό, βγαλμένο, από την ψυχή των παιδιών, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια μαζί με τις δασκάλες και εκπαιδεύτριες τους, από τον Οργανισμό Νεολαίας και τα επιμορφωτικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας».

 

Από την πλευρά του ο πρέσβης του Ισραήλ Μιχαέλ Χαράρι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου και εντυπωσιάστηκε από το έργο και την προσφορά του Ιδρύματος στην Επαρχία Πάφου.

 

Ο πρέσβης του Ισραήλ αναφέρθηκε στην συνέχεια στις σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ που επεκτείνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και στην συνεργασία των δύο χωρών με στόχο την πρόοδο στην περιοχή. Οι ομοιότητες των δύο λαών είναι πολλές πρόσθεσε.

 

Την συγκίνηση της εξέφρασε και η σύζυγος του πρέσβη κ. Χαράρι κοινωνική λειτουργός στο επάγγελμα λέγοντας πως είναι πολύ ευαισθητοποιημένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Κατά την επίσκεψη τα παιδιά , το προσωπικό της Διεύθυνσης και το Δ.Σ. του Ιδρύματος προσέφεραν αναμνηστικό δώρο έναν πίνακα στον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης και εκτίμησης για την παρουσία του στο Ίδρυμα. Ο πίνακας ήταν έργο των παιδιών του Ιδρύματος.