Ο Ροταριανός Όμιλος ΠΑΦΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ στηρίζει το Πάφος2017

Ο Ροταριανός Όμιλος ΠΑΦΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ στηρίζει το Πάφος2017

Ο Ροταριανός Όμιλος Πάφος-Αφροδίτη αναπόσπαστο κομμάτι της ευρήτερης κοινωνίας της επαρχίας μας χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την προσπάθεια του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και όλων των φορέων της επαρχίας μας για την πραγματοποίηση μιάς καθόλα πετυχεμένης πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2017.


Ο δρόμος μέχρι το 2017 είναι η ιδανική ευκαιρία για ολόκληρη την κοινωνία της επαρχίας μας να αφήσει την δική της σφραγίδα στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πατρίδας μας. Σ’αυτή την όμορφη πορεία η παρουσία και η προσφορά όλων μας σε ατομικό και πολύ περισσότερο σε συνολικό επίπεδο είναι επιβεβλημένη.

Ο Ροταριανός Όμιλος Πάφος-Αφροδίτη μέλος του παγκόσμιου Ροταριανού κινήματος , με μέλη από διάφορες ευρωπαικές χώρες ( Κύπρος, Αγγλία, Γερμανία,Σουηδία, Ιρλανδία κ.α.) έχει πραγματοποιήσει από την ίδρυσή του με τεράστια επιτυχία τοπικά ( εξοπλισμός με όργανα φυσιοθεραπείας του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου, δωρεάν παραχώρηση αναπηρικών τροχοκαθισμάτων και άλλα) και διεθνή προγράμματα ( εξάλιψη της πολυομελύτιδος από τον πλανήτη, πρόγραμμα προμήθειας πόσιμου νερού στο Kinkiizi της Ουγάνδας, προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού σε κλινική στο Σουδάν και άλλα).

Κατά την διάρκεια της Ροταριανής χρονιάς 2013-2014 έχει αποφασιστεί όπως ο Όμιλος μας στηρίξει και αναδείξει τις δεξιότητες των νέων των Λυκείων μας γι’αυτό και υλοποιεί σε συνεργασία με το Πάφος 2017 δύο ενδιαφέροντα προγράμματα κατόπιν έγκρισης και από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης ο Ροταριανός Όμιλος Πάφος-Αφροδίτη προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους μας όπως η παροχή καθοδήγησης και εξεύρεσης κατάλληλων χώρων εργασίας για σωστή επαγγελματική καθοδήγηση.

Το πρώτο αφορά δημόσιο διαγωνισμό συζήτησης για τα διάφορα ευρωπαικά προγράμματα που απευθύνονται στούς νέους. Στο διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα συμμετέχουν πλείστα από τα Λύκεια της επαρχίας μας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους της Αγγλικής γλώσσας. Οι δύο ομάδες των Λυκείων που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσουν δωρεάν επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγχαρητήρια αξίζουν στις διευθύνσεις, στους καθηγητές ιδιαίτερα όμως στα παιδιά όλων των Λυκείων μαςγια την συμμετοχή τους.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την ελεύθερη εικαστική,χορευτική και μουσική παρέμβαση των νέων μας. Στό πρόγραμμα αυτό πέραν από τα Λύκεια της επαρχίας μας θα συμμετάσχουν επιπλέον το International School of Paphos καθώς και το American Academy. Οι νέοι μας θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν ελεύθερα τις εικαστικές,χορευτικές και μουσικές τους δεξιότητες μέσα από ένα πανηγύρι δημιουργίας και ψυχαγωγίας κάτω από την καθοδήγηση των καθηγητών τους και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Όλα τα έξοδα και των δύο προγραμμάτων θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Ροταριανό Όμιλο Πάφος-Αφροδίτη σαν μιά προσφορά πρός τους νέους της επαρχίας μας και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην προσπάθεια για μιά πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο Ροταριανός Όμιλος Πάφος-Αφροδίτη θέλει να εκφράσει την ευαρέσκειά του πρός τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε αναθέτοντας του τα προγράμματα αυτά. Ιδιαίτερα όμως θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον καλιτεχνικό του διευθυντή κ. Μάριο Ιωάννου Ηλία του οποίου η καθοδήγηση και η συνεργασία είναι καθοριστική γιά την πραγματοποίηση και την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον αυτή η συνεργασία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα ενισχυθεί για την αρτιότερη επιτυχία του σκοπού που δεν μπορεί να είναι άλλος από μιά ανεπανάληπτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2017.

Για το Δ.Σ.
Γραφείο τύπου Ροταριανού Ομίλου Πάφος-Αφροδίτη