Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το  Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (106 ΣΝΕ)


στο στρατόπεδο «Αντγου Καποτά» στη Λευκωσία. Ο Υπουργός ξεναγήθηκε από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, βλέποντας από κοντά τον εξοπλισμό των ιατρείων καθώς και τις υπηρεσίες και το έργο που επιτελείται ενώ ενημερώθηκε και για την πρόοδο των εργασιών ανέγερσης των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Φωτίου, μετά το πέρας της επίσκεψης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, συνεχάρη το προσωπικό για την άρτια κατάρτιση και το έργο που επιτελούν. «Στόχος, ασφαλώς, είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, γιατί αυτό το οφείλουμε -αν θέλετε- και στους οπλίτες μας, αλλά και στα στελέχη μας. Θα πρέπει, λοιπόν, μέσα από μια σειρά ενεργειών που έχουμε αποφασίσει να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που παρέχονται σε στελέχη και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ)», είπε.

Πρόσθεσε ότι κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συνεργάτες του, αλλά και το προσωπικό στο ΣΝΕ, την προοπτική ενίσχυσης του τμήματος ψυχικής υγείας και τόνισε: «Είναι ένα τμήμα το οποίο πρέπει να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Είναι ένα τμήμα το οποίο πρέπει να ενισχυθεί, διότι αντιλαμβάνεστε ότι για μάς και ιδιαίτερα του οπλίτες μας αποτελεί μια σημαντική υπηρεσία».

Σημείωσε ότι έχει δώσει οδηγίες όπως μέσα από μια σειρά από ενέργειες, να αναβαθμιστεί το τμήμα ψυχικής υγειάς, που μέρος του έργου τους, αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στην ΕΦ. «Λειτουργεί πολύ σωστά μια υπηρεσία για την πρόληψη αλλά και την καταστολή όσων από τους οπλίτες μας είναι χρήστες ναρκωτικών και επιβάλλεται περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση αυτού του τμήματος. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε σαν Υπουργείο και Εθνική Φρουρά να είμαστε δίπλα από αυτά τα παιδιά. Και είναι ένα πρόβλημα, τα ναρκωτικά, που δυστυχώς είναι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην ΕΦ και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε δραστικά», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι κατά την επίσκεψή του συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως είναι αυτό για την περαιτέρω αναβάθμιση της τηλεφωνικής γραμμής που υπάρχει όσον αφορά την ψυχική υγεία, ενημερώνοντας ότι είναι επί 24ώρου βάσεως για «όλους εκείνους τους οπλίτες που θέλουν πραγματικά» όπως είπε, «τη στήριξη οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε στιγμή, των ιατρών μας εδώ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Ο κ. Φωτίου ακολούθως εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις κτηριακές εγκαταστάσεις αναφέροντας συγκεκριμένα ότι δεν είναι ικανοποιημένος. «Δεν γίνεται σήμερα να υπάρχουν τέτοιοι αξιόλογοι ιατροί και βοηθητικό προσωπικό, να υπάρχει καλός εξοπλισμός και να βρισκόμαστε σε αυτές τις εγκαταστάσεις», υπογράμμισε. Ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο είναι στη διαδικασία ανέγερσης νέου στρατιωτικού Νοσοκομείου και ότι οι εργασίες του έχουν ξεκινήσει. «Δυστυχώς», ανέφερε, «κάπου έχουν σταματήσει για προβλήματα που έχουμε για τον εργολάβο. Και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες: να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να έχουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει: ένα σύγχρονο Στρατιωτικό Νοσοκομείο που θα μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στους οπλίτες μας, αλλά και σε όλα τα στελέχη μας».

Κλείνοντας, ο Υπουργός εξήρε τη σημασία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου λέγοντας ενδεικτικά ότι το 2013 το ΣΝΕ, με τις υφιστάμενες υποδομές, έχει δεχθεί γύρω στις 73.000 περιστατικά. «Άρα αντιλαμβάνεστε τη σημασία αυτού του Νοσοκομείο. Και θα το αναβαθμίσουμε και θα το βελτιώσουμε γιατί νομίζω ότι αξίζει, αυτό το διάστημα να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες ιδιαίτερα στους οπλίτες μας», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

22/1/2014