Ο sexy κλαρινετίστας που μάγεψε την Πάφο (PHOTOS)

Ο sexy κλαρινετίστας που μάγεψε την Πάφο (PHOTOS)

Την περασμένη Δευτέρα (1η Μαΐου), πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Κάστρο της Πάφου, για να απολαύσει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η προσοχή όλων, στράφηκε στον Andreas Ottensamer. Όχι μόνο για το εξαιρετικό παίξιμό του στο κλαρινέτο, αλλά και για την απίστευτα γοητευτική του εμφάνιση, αφού άνετα θα μπορούσε να ήταν μοντέλο.


Από νωρίς έλεγε πως το όνειρό του ήταν να γίνει μουσικός. Όχι, όμως, με οποιοδήποτε κόστος, όπως διευκρινίζει ο ίδιος. «Η αγορά της κλασικής μουσικής είναι πολύ σκληρή. Γι’ αυτό και ήμουν ρεαλιστής. Δεν είχα υψηλές προσδοκίες. Θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχα μια θέση στη Φιλαρμονική της Βιέννης, όπως ο πατέρας και ο αδελφός μου. Προτιμούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, παρά να είμαι ένας δυστυχισμένος μουσικός. Ωστόσο, επέλεξα να ακολουθήσω το πάθος μου, για να δω πού θα με οδηγούσε. Και είμαι πολύ ευτυχής όπως ήρθαν τα πράγματα».

Από παιδί, άλλωστε, ήταν «χωμένος» στη μουσική. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε να παίζει πιάνο. «Θεωρώ πως είναι το ιδανικό για την πρώτη επαφή ενός παιδιού με τη μουσική». Συνέχισε με το τσέλο. «Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ με διάφορα μουσικά όργανα. Κατά καιρούς, χαλαρώνω, παίζοντας πιάνο». Το κλαρινέτο, όμως, βρισκόταν σε πρώτο πλάνο στο σπίτι του, αφού τόσο ο πατέρας του, όσο και ο αδελφός του, έκαναν διαρκώς πρόβες. «Ήταν πολύ φυσικό για μένα να δοκιμάσω κάποια στιγμή να παίξω κλαρινέτο. Μετά που το ξεκίνησα, δεν μπορούσα να το αφήσω. Λατρεύω τον ζεστό ήχο του και θαυμάζω τον ρόλο που έχει σε μια ορχήστρα». Τα πρώτα μουσικά του ερεθίσματα τα πήρε από τη Βιέννη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κατέληξε να σπουδάζει Music & Performing Arts στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, ενώ είχε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία στην Όπερα και τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Τον Οκτώβριο του 2009, σε ηλικία 20 ετών, μάζεψε τα πράγματά του για να εγκατασταθεί μόνιμα στο Βερολίνο, όπου τον περίμενε μια θέση στη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης -εξαιτίας της άφησε στη μέση τις σπουδές του στο Harvard- ενώ δυο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. «Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα.

Το Βερολίνο σού προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες από τη Βιέννη. Όταν πήγα στη γερμανική πρωτεύουσα, ανοίχτηκε μπροστά μου ένας νέος κόσμος. Η πόλη αποτελεί έναν “μαγνήτη” για κάθε καλλιτέχνη, ειδικά για τους μουσικούς. Εκεί, ουσιαστικά, ξεκίνησε η καριέρα μου». Το 2013, υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Mercury Classics, κάνοντας το ντεμπούτο του με το «Portraits-The Clarinet Album». Τον περασμένο Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ από την Decca Classics, με την ονομασία «New Era», ενώ το βιογραφικό του είναι γεμάτο από διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς και πολύτιμες συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και συνθέτες. Η καθημερινότητά του, πλέον, είναι σε διαρκή κίνηση. Με μια βαλίτσα στο χέρι, κάνει περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας τη μουσική να τον οδηγεί, αφού όπως λέει ο 28χρονος Andreas: «Είναι συναρπαστικό το πώς επιδρά σε καθετί γύρω μας»!

Info: Μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του Andreas Ottensamer μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας: www.andreasottensamer.com.

Πηγή:Φιλελεύθερος/Κωνσταντίνα Γεωργίου