Πάνω από έξι ώρες για τον τερματισμό στο Olympus Man Triathlon

Έξι ώρες και δεκαπέντε λεπτά, σε συνθήκες έντονης σωματικής υπερπροσπάθειας, χρειάστηκαν για τον νικητή του Olympus Man Triathlon να φτάσει στον τερματισμό στην κορυφή του Τροόδους, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με κολύμβηση στη θάλασσα της Πάφου . Ο νικητής  στον αγώνα  ξεκίνησε με κολύμβηση στην Κάτω Πάφο, συνεχίστηκε με ποδηλασία μέχρι την Πλατεία Τρόοδους και ολοκληρώθηκε με τρέξιμο μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

Το Olympus Man Triathlon διεξήχθη την Κυριακή 1η Νοεμβρίου για πρώτη φορά, από την Bikin Cyprus Events, την εταιρεία που διοργανώνει μεταξύ άλλων και το Sunshine Cup.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τρίαθλο ήταν απόστασης 109,4 χιλιομέτρων, με συνολική υψομετρική άνοδο 3000 μέτρων.


Ο αγώνας ξεκίνησε τις 6:30 το πρωί, με 1,9 χλμ. κολύμβηση στη θάλασσα της Κάτω Πάφου, ακολούθως οι υπερ-αθλητές ανέβηκαν στα ποδήλατα σε μια διαδρομή μήκους 86 χλμ. που τους έφερε στην Πλατεία Τροόδους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν με τρέξιμο 21,5 χιλιομέτρων μέχρι τον Όλυμπο.
 
Νικητής αναδείχθηκε ο Μαριάν Κοσμίν Κονσταντίν, οποίος τερμάτισε σε 6 ώρες, 15 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Ο Ρουμάνος, ο οποίος ζει στην Κύπρο εδώ και οκτώ χρόνια και εκπροσωπεί το νησί μας σε διεθνείς αγώνες, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού γύρω στη 13:00.

Ο τελευταίος αθλητής τερμάτισε μετά από 10 ώρες, 42 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, δηλαδή γύρω στις 16:00 και ενώ είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει.
 
Είναι αξιοσημείωτο – όπως αναφέρεται – ότι από τους 19 αθλητές και τρεις ομάδες (των τριών αθλητών η κάθε μία), τερμάτισαν όλοι.
 
Το Olympus Man Triathlon έγινε εφικτό μέσω της χορηγίας της Ελληνικής Τράπεζας και της Ασφαλιστικής Atlantic, καθώς και με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, του Δήμου Πάφου, του Troodos Hotel, του Almyra Hotel, της Kemanes Printing και του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Πάφο.
 
Ο νικητής  Μαριάν Κοσμίν Κονσταντίν μιλώντας μετά τη νίκη του εξέφρασε την ικανοποίηση του που κέρδισε την  πρώτη έκδοση του Olympus Man.

” Είχα εμπειρία από άλλους δύσκολους αγώνες, αλλά όχι από κάποιο τόσο απαιτητικό. Για να τερματίσεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις πολύ δυνατό μυαλό, αφού το κορμί θέλει να σταματήσεις, αλλά πρέπει να βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις”, δήλωσε ο νικητής του τριάθλου, Μαριάν Κοσμίν Κονσταντίν.
 
Ήταν συνέχισε,  μια σπουδαία εμπειρία και ήταν η πιο δύσκολη κούρσα που έτρεξε , ειδικά γιατί πρόσθεσε, να κάνεις 21 χλμ. τρέξιμο μετά από 87 χλμ. ποδηλασία, είναι κάτι πολύ εξαντλητικό.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ένας από τους πιο γνωστούς συμμετέχοντες ήταν ο Γιώργος Ανδρέου, ο οποίος τερμάτισε 15ος, με χρόνο 9:34.48.

Ο Ανδρέου το 2012 κατάφερε και ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ, με τον ίδιο να επιζητεί συνεχώς τέτοιες προκλήσεις.

 «Λόγω μεγέθους, είδα το Olympus Man ως μια μεγάλη πρόκληση» ανέφερε, λέγοντας μάλιστα πως για τον ίδιο πιο σημαντικό ήταν να συμμετάσχει και να τερματίσει, παρά ο χρόνος, συμπληρώνοντας πως  «Ήταν μια όμορφη και μεγάλη εμπειρία. Ένας σκληρός αγώνας, μοναδικός στην Κύπρο και πολύ όμορφος».
 
Για την ιστορία, οι αθλητές που συμμετείχαν, κατά σειρά τερματισμού είναι: Μαριάν Κοσμίν Κονσταντίν, Σον Μακφάρλαν, Ανδρέας Τζιακουρής, Γιώργος Σοφοκλέους, Γιώργος Καπόνας, Αριστοτέλης Ιρζένσκι, Δημήτρης Ευσταθίου, Ανδρέας Χατζηκουμής, Μάθιου Στοτ, Στέφανος Μανώλη, Κρίστοφερ Μπρετ, Ορέστης Σάββα, Γιώργος Καλησπερίδης, Ρίτσαρντ Ρόμπερτς, Γιώργος Ανδρέου, Οράτιος Ιεροδιακόνου, Θαλής Παναγίδης, Τζούλιαν Χόκινς, Γουίλι Αλμπέσα. Στην ομαδική κατηγορία έλαβαν μέρος οι Χάρης Χαρίτου, Μπάμπης Μαντζαρόπουλος, Πανίκος Νεοφύτου, Δημήτρης Χαραλάμπους, Ντόνα Χαραλάμπους, Πανίκος Κουμής, Μόνικα Γουίλιαμς, Ίαν Χάινς, Μύριαμ Ψωμά.
 
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)