«Πάφος – Η σπασμένη πόλη»: Δριμύ κατηγορώ από Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών

«Πάφος – Η σπασμένη πόλη»: Δριμύ κατηγορώ από Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών

«Πάφος2017 / Η σπασμένη πόλη» τιτλοφορεί επικριτική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου (ΕΙ.ΚΑ) με αφορμή το διήμερο των εκδηλώσεων για την έναρξη των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ο ΕΙ.ΚΑ παρακαλεί θερμά όλους τους φορείς που ευθύνονται για τη διοργάνωση αυτή «να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να συγκεντρωθούν στα απαραίτητα και τα αυτονόητα, προκειμένου ούτε η σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκομένων στην πολιτιστική ζωή του τόπου αλλά ούτε και το κύρος ενός τέτοιου θεσμού να εξευτελίζονται».


Όπως τονίζεται, η απουσία οργάνωσης, η μη επαγγελματική κατάρτιση από μέρους της οργάνωσης προς τους εθελοντές, η έλλειψη σημάνσεων και η γενική εικόνα μιας πόλης – εργοταξίου, με μουσεία και εκθεσιακούς χώρους που συμπεριλαμβάνονταν στους επίσημους εορτασμούς, κλειστά «προσβάλλουν τόσο τον πολιτισμό του τόπου όσο και τον ίδιο το θεσμό».

Ο σύνδεσμος αναφέρεται στην αίθουσα Τέχνης Εν Πλω που ήταν κλειστή το Σάββατο και το Εθνογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Μάας-Παλαιοκάστρου που ήταν κλειστά την Κυριακή, ενώ κάνει νύξη και για το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό μουσείο που είναι κλειστά λόγω ανακαίνισης.

«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα δεν είναι υπόθεση της Πάφου ούτε της Κύπρου, είναι της Ευρώπης. Ανήκουμε σε αυτή και ένας τέτοιος θεσμός πρωτίστως μας επιτρέπει να το πιστέψουμε. Η διήμερη γιορτή απέτυχε, ο χρόνος που μας αναλογεί μόλις ξεκινά» σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται από την παρακάτω φωτογραφία:

Πηγή: Φιλελεύθερος