Πάφος 2017 και Α. Κυπριανού έθεσαν θέμα ανάπτυξης του εθελοντισμού

Πάφος 2017 και Α. Κυπριανού έθεσαν θέμα ανάπτυξης του εθελοντισμού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017» στα γραφεία του Οργανισμού (πρώην οικία του Επάρχου Πάφου), είχε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του θεσμού σημειώνοντας πως ο Οργανισμός και το παρών ΔΣ συστάθηκε λίγες μέρες πριν το κούρεμα και σε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η Πάφος συνέχισε, κέρδισε το τίτλο με φιλόδοξο πρόγραμμα σημειώνοντας πως η ΠΠΕ είναι ένα Ευρωπαϊκό project.


O θεσμός – όπως είπε- ο κ. Πατσαλίδης δεν είναι μια τοπικιστική υπόθεση αλλά και θέμα της Κύπρου. Επεσήμανε ακόμη πως πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η Ευρώπη δεν δίνει λεφτά αλλά η Ευρώπη δίνει τον τίτλο. Ήδη συνέχισε, τον οργανισμό στελεχώνουν δέκα άτομα. Η ομάδα μας – όπως είπε- έχει σχεδιάσει πολλές δράσεις σε μια προσπάθεια να περαστούν τα σωστά μηνύματα.

Είπε πως οι στόχοι της ΠΠΕ είναι να δημιουργηθεί υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό και σε θέματα πολιτισμού. Στόχος συνέχισε, είναι να κτίσουμε το κοινό, ώστε να γνωρίσει νέες φάσεις του πολιτισμού και να αφήσουμε μια υποδομή όχι μόνο κτιριακή αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ θα βοηθήσει το Πάφος 2017 σε ότι το αφορά έστειλε ο ΓΓ του κόμματος Άνδρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι σε μια σύγχρονη κοινωνία αλλά με σωστές βάσεις. Παρατήρησε δε πως η ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποτελεί μια ευκαιρία που παρέχεται όχι μόνο στην Πάφο αλλά στην Κύπρο ολόκληρη.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως κάνοντας τις σωστές επιλογές θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους του ο οργανισμός. ” Αν θέλεις να κάνεις μια καλή δουλειά πρέπει να διαλέξεις τους καλύτερους ” , είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε επίσης θέμα ανάπτυξης του εθελοντισμού λέγοντας ενδεικτικά πως αυτός έχει περιοριστεί σημαντικά.

Το μέλος του ΔΣ του Πάφος 2017 Σίμος Τσιέλεπος ανέφερε πως ο Οργανισμός υστερεί στην συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις διάφορες δράσεις ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του κ. Κυπριανού προς αυτήν την κατεύθυνση . Πρόσθεσε επίσης πως σε ελάχιστες εκδηλώσεις ο οργανισμός βάζει κόστος και όταν βάλει τότε πρόκειται για πολύ χαμηλό.

Η Γεωργία Ντέτσερ Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης στο φιλόδοξο και εμπνευσμένο πρόσωπο του Πάφος 2017. Η κ. Ντέτσερ σημείωσε πως βασικό στοιχείο κάθε Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι η έκπληξη και έκανε αναφορά σε κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις όπου θα χρησιμοποιηθούν – όπως είπε – πολλά μέσα και όλες οι μορφές της τέχνης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)