Πάφος FC: Έρχονται αποδεσμεύσεις αλλά και… μεταγραφές!

Πάφος FC: Έρχονται αποδεσμεύσεις αλλά και… μεταγραφές!

Στην Πάφο η απόφαση για ανακατατάξεις στο ρόστερ ενόψει Ιανουαρίου είναι δεδομένη. Διοικούντες και τεχνικό “τιμ” έχουν ήδη συμφωνήσει για την πραγματοποίηση τεσσάρων ποιοτικών προσθηκών σε όλες τις γραμμές, προκειμένου οι νεοφώτιστοι να “κλειδώσουν” αρχικά την παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια, αν είναι εφικτό, να κυνηγήσουν και το κάτι παραπάνω.

Προκειμένου όμως να γίνουν μεταγραφές πρέπει να προκύψουν και αποδεσμεύσεις, που κατά τα τα φαινόμενα ίσως είναι και πέραν των τεσσάρων. Δύο παίκτες που πήραν μηδαμινό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, ο Λετονός κεντρικός αμυντικός Άντονι Τσερνομόρντις και ο αριστερός οπισθοφύλακας από τη Ζάμπια Πρόσπερ Τσιλούια, αποτελούν ήδη παρελθόν από τους “γαλάζιους”.


Ο Τσερνομόρντις, που αγωνίστηκε στην Πάφο μόλις σε ένα αγώνα, στο παιγνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Εθνικό, επιστρέφει στην Ρίγα από την οποία ήρθε ως δανεικός, ενώ λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του νεαρού Αφρικανού Τσιλούια.

Από εκεί και πέρα εξαιρετικά αμφίβολο κρίνεται το μέλλον και του Γάλλου κεντρικού αμυντικού Νικολά Ταραβέλ, που επίσης δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής καθόλου χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιγνίδια της ομάδας. Πάντως είναι πιθανό στο παιγνίδι κυπέλλου που θα δώσει μεσοβδόμαδα η Πάφος κόντρα στο Διγενή, ο εν λόγω παίκτης να πάρει μία ευκαιρία από τον Έλσνερ. Αν πάντως αποχωρήσει και ο Ταραβέλ, δεδομένης και της απώλειας του Γκουλόν ο οποίος θα περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου για επέμβαση στους προσαγωγούς (θα απουσιάσει περίπου ένα μήνα), η Πάφος μένει με μόλις δύο κεντρικούς μπακ και ως εκ τούτου δεδομένα θα πάρει παίκτη στη θέση αυτή.

Το μεγάλο πάντως πρόβλημα της Πάφου, όπως προκύπτει από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας έως τώρα, είναι σαφέστατα η μεγάλη δυστοκία στο σκοράρισμα, αφού η μηδαμινή συνεισφορά στο γκολ από τους κεντρικούς φορ της ομάδας Καμαρά και Σικόρσκι (μόλις ένα τέρμα ο Καμαρά), καθιστά και το δικό τους μέλλον στην ομάδα αμφίβολο.

Είτε μείνουν είτε φύγουν οι παίκτες αυτοί, στο στρατόπεδο των “νεοφώτιστων” είναι αποφασισμένοι να ρίξουν το μεγαλύτερο “βάρος” της χειμερινής μεταγραφικής ενίσχυσης στην προσθήκη 2 παικτών με ευχέρεια στο σκοράρισμα και δυνατότητα να αγωνίζονται τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Λοράν Ντιζό, “κτενίζει” την ποδοσφαιρική αγορά προς εξεύρεση και ενός μέσου “box to box”, με τα χαρακτηριστικά περίπου του Μπρουλς, αφού πέραν του Βέλγου, οι υπόλοιποι μέσοι της ομάδας έχουν κυρίως ανασταλτικές αρετές, γεγονός που περιορίζει τη δημιουργία από το κέντρο.

Πέραν των Μπρουλς, Ντομίγκεζ, Μοστέφα και Κόπριβετς και ως ένα βαθμό του Ντεούλ, από όλους τους υπόλοιπους, περιμένουν πολλά περισσότερα στην Πάφο, γι αυτό και σχεδόν κανείς δε πρέπει να θεωρεί δεδομένη την παρουσία του στην ομάδα και μετά το Γενάρη.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο μεταγραφικό μέτωπο έχει γίνει αρκετή προεργασία και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις. Γενικότερα πάντως, οι ιθύνοντες των “γαλάζιων” ψάχνουν σε αγορές όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γαλλίας υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, με τον τεχνικό Διευθυντή της ομάδας να έχει πραγματοποιήσει και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει κάποιους παίκτες.

Πηγή: SportFM/Χάρης Χατζηκυριάκου