Πάφος FC: Διασυρμός στο Τσίρειο – Πεντάρα από Απόλλωνα (VID)

Πάφος FC: Διασυρμός στο Τσίρειο – Πεντάρα από Απόλλωνα (VID)

Σε έναν υγιεινό και ξεκούραστο περίπατο εξελίχθηκε για τον Aπόλλωνα η πρώτη του φετινή εγχώρια υποχρέωση του, επιβεβαιώνοντας τις υψηλές του βλέψεις.

Στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει της εξόρμησης στη Ρώμη και της πρεμιέρας στους ομίλους με τη φημισμένη Λάτσιο η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή διέσυρε με χαρακτηριστική άνεση και με το εντυπωσιακό 5-1 την απογοητευτική Πάφος FC, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη τo Σάββατο (15/9) στο Τσίρειο, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Εκ του αποτελέσματος δεν είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός πως οι γαλάζιοι της Λεμεσού διαθέτουν την πιο ακατάπαυστη μηχανή σκοραρίσματος από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους, συνδυάζοντας μάλιστα μια ευρεια νίκη με πειστική εμφάνιση.

Από την άλλη, για τη φιλότιμη ομάδα του Στίβεν Πρέσλι αποδέχθηκε από πολύ νωρίς τη μοίρα της και υποχρεώθηκε σε μια βαριά ήττα, που αποτελεί πισωγύρισμα για την ίδια, μετά και το αρκετά υποσχόμενο δείγμα που άφησε την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Ανόρθωση.

Πάνω και πέρα απ’ όλα τα προαναφερθέντα, ωστόσο, το αποψινό παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο και ανήκε αδιαμφισβήτητα στην ομάδα της Λεμεσού.

Μάλιστα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού φρόντισε να φανερώσει όλες τις επιθετικές αρετές της, με αποτέλεσμα μέχρι τα αρχικά στάδια της επανάληψης να είχε «αφαιρέσει» κάθε ψήγμα ελπίδας για θετικό αποτέλεσμα από τον αντίπαλο της, ενώ σπατάλησε και μια σωρεία ευκαιριών.

Το ισχυρό ατού των γαλάζιων στο κυνήγι της διάκρισης, αυτό της αυξημένης παραγωγικότητας τερμάτων, ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους στη σημερινή τους αποστολή, παρουσιάζοντας παράλληλα και έναν ιδιαίτερα κολακευτικό πλουραλισμό, αφου σε αυτό το επίτευγμα είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (7′, 61′ Γιούστε, 12′ Περέιρα, 44′ Σαρδινέρο, 78′ Ζελάγια).

Προς τα τελικά στάδια της αναμέτρσησης η παφιακή ομάδα έδωσε, κάπως αργοπορημένα, σημεία ζωής με τον Νέμετς (81′), που απλώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Απόλλωνας (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο (Στυλιανού 70′), Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (Σουμά 46′), Κυριάκου (Μάρκοβιτς 46′), Σακέτι, Φακούντο, Σαρντινέρο, Ζελάγια, Μάγκλιτσα

Πάφος (Στίβεν Πρέσλι):  Μολ, Χολτ, Κιντανίγια, Σιρόκ, Λουλίνια, Φόλτπρεχτ, Μπάνγκαρντ, Ντεμέκ, Ζίβουλιτς (Κουλς 46′), Μπεριγκό (Ζαχαρίου 33′), Νέμετς

Κίτρινες: Κυριάκου/ Νέμετς

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Πηγή: Πολίτης