Πάφος FC: Μένει ο Πρέσλι – Του χρόνου πιο διαβασμένοι

Πάφος FC: Μένει ο Πρέσλι – Του χρόνου πιο διαβασμένοι

Η πρώτη χρονιά μετά την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας της Πάφου από τους Ρώσους επενδυτές είχε σκαμπανεβάσματα. Πλέον οι άνθρωποι του παφιακού σωματείου έπαθαν και έμαθαν, έτσι πλέον θα κινηθούν αλλιώς ενόψει της νέας περιόδου.

Η Πάφος FC, με την επιστροφή της στα «σαλόνια» του κυπριακού ποδοσφαίρου, κέρδισε τις εντυπώσεις σε κάποια παιχνίδια, αλλά και την παραμονή της στην κατηγορία, που ήταν και η ουσία του όλου φετινού εγχειρήματος.


Επιπλέον, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου, παρά την αγωνιστική κοιλιά και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε σε διάφορα στάδια του πρωταθλήματος. Αξίζει όμως τον σεβασμό και το χειροκρότημα των φίλων της. Και όλοι στην Πάφο πρέπει να χτίσουν σε αυτή τη χρονιά για τις επόμενες που έρχονται.

Φυσικά, την Τετάρτη η ομάδα σε ακόμη ένα παιχνίδι κινήθηκε στη μετριότητα και δέχθηκε δεύτερη, βαριά ήττα από τον Απόλλωνα στο κύπελλο, αποχαιρετώντας τον θεσμό. Τα ατομικά λάθη κάποιων παικτών στην άμυνα και η επιπολαιότητα κάποιων άλλων στην επίθεση έφεραν ακόμα μια συντριβή και τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 8-1. Βεβαίως, εξαρχής ο Απόλλωνας ήταν το φαβορί, παρά τις όποιες κρυφές ελπίδες μερίδας φιλάθλων της Πάφου.

Παραμένει ο Πρέσλι

«Όταν πρωτοήρθαμε πριν από μερικούς μήνες, στόχος ήταν να κρατήσουμε την Πάφο στην κατηγορία», ανέφερε ο κ. Μακφάρλεν μετά το ματς με τον Απόλλωνα, ενώ έκανε λόγο και για τη νέα περίοδο: «Ο στόχος μας είναι να ανεβούμε επίπεδο».

Είναι ξεκάθαρο μέσω αυτών των δηλώσεων πως η τεχνική ηγεσία ανανεώνει την παραμονή της και θα βρίσκεται στην Πάφο και τη νέα χρονιά. Ο πρόεδρος κ. Χάρης Γλυκής επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και αποφασίστηκε από κοινού η ανανέωση της συνεργασίας και την επόμενη περίοδο. Οι υπογραφές, όπως διευκρίνισε, θα πέσουν τις επόμενες μέρες και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Στην Πάφο πλέον κοιτάζουν την επόμενη μέρα και σύντομα θα βάλουν μπρος και τον προγραμματισμό. Ήδη είναι στην Κύπρο ο νέος Δανός τεχνικός διευθυντής, ο οποίος παρακολούθησε τον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα, παρέα με τους κυρίους Λομάκιν και Ντούμποφ, ενώ σύντομα θα πιάσει και επίσημα δουλειά, αφού πέσουν και οι σχετικές υπογραφές και ανακοινώσεις.

Η νέα χρονιά θα είναι σαφώς πιο δύσκολη και ανταγωνιστική με τις 12 ομάδες και η Πάφος πρέπει να στελεχωθεί με παίκτες ποιότητας, ικανούς να ανεβάσουν όντως την ομάδα επίπεδο.

Σύντομα θα αρχίσει το «ξεσκαρτάρισμα» στο υφιστάμενο ρόστερ, σε σχέση με το ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν αλλά και το ποιοι θα έρθουν, σε μια συνεργασία μεταξύ διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και τεχνικού διευθυντή.

Πηγή: Πολίτης