Πάφος FC: Μεταγραφή αεροδρομίου με Γκανέζο διεθνή ποδοσφαιριστή!

Πάφος FC: Μεταγραφή αεροδρομίου με Γκανέζο διεθνή ποδοσφαιριστή!

Μουντιαλικός παικταράς με καριέρα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ θα κοσμεί τα γήπεδα μας.

Ο Σάμουελ Ινγκούμ, Γκανέζος διεθνής με 46 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα ξεκίνησε ήδη προπονήσεις με την Πάφο στην Λετονία και αναμένεται να αποτελέσει το νέο απόκτημα των νεοφώτιστων.


Είναι 28 ετών, αγωνίζεται σαν δεξιός ακραίος αμυντικός ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και στην αριστερή πλευρά.

Το 2009 και σε ηλικία 20 ετών ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βασιλείας η οποία πλήρωσε €600.000 για να τον αποκτήσει.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 2010 έδωσε το παρόν του στο Μουντιάλ του 2010 με την Γκάνα. Έπαιξε στην φάση των 16 κόντρα στην Αμερική ενώ αγωνίστηκε και στα προημιτελικά με αντίπαλο την Ουρουγουάη. Οι εμφανίσεις του ανάγκασαν αρκετούς συλλόγους να ενδιαφερθούν όμως η Ντνίπρο έκλεψε την υπογραφή του τον Ιανουάριο του 2011 καταβάλλοντας στην Ελβετική ομάδα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Έπαιξε επίσης στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την Μπαστία, στο MLS με τα χρώματα της DC United, είχε πέρασμα από την Ελλάδα και τον Πλατανιά ως δανεικός από τον Ντνίπρο, ενώ έπαιξε επίσης σε Μποαβίστα, Αντάλϊασπορ Τουρκίας και Βερέγια Ρωσίας.

Έχει συμμετοχές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ με την φανέλα της Βασιλείας.

Παράλληλα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γκάνας U20 το 2010 έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο αφού έπαιξε βασικός στους 6 από τους 7 αγώνες ενώ πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με την Ελβετική ομάδα.

Πηγή: Sigmalive