Πάφος FC: ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ στο Τσίρειο!

Πάφος FC: ΟΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ στο Τσίρειο!

Με γκολ του Φυλακτού στο 90ο λεπτό η Πάφος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ μέσα στο Τσίρειο στάδιο. Τεράστια νίκη για το συγκρότημα του Λούκα Έλσνερ που είχε και δοκάρι με τον Ντεούλ. Η ΑΕΛ δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ αλλά ήταν αναποτελεσματική.

Το παιχνίδι:

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε με μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καμαρά συνδυάστηκε υπέροχα με τον Σταύρου, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Βοζίνια απέκρουσε εντυπωσιακά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπενίτεθ να βγάζει τη σέντρα, τον Λεόντσο να πιάνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς και στο 39΄ έφθασε κοντά στο γκολ όταν ο Αϊρόσα έκανε το γύρισμα, ο Λεόντσο το τακουνάκι αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό. Ούτε και η κεφαλιά του Μιτρέα στην εκπνοή του ημιχρόνου δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ΑΕΛ με τον ρυθμό του αγώνα να είναι καλός αλλά το 0-0να παραμένει.


Δυνατά ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες με τους Σίλβα και Ντεούλ να έχουν από μια τελική προσπάθεια αλλά να μην βρίσκουν στόχο. Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο η πίεση της ΑΕΛ γινόταν πιο έντονη, με την ομάδα της Πάφου να οχυρώνεται στα μετόπισθεν και να ψάχνει κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει. Οι «γαλαζοκιτρίνοι» έφθασαν κοντά στο γκολ στο 66ο λεπτό όταν ο Σίλβα επιχείρησε δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι έγινε δραματικό στο φινάλε με την ΑΕΛ να αφήνει χώρους και την Πάφο να φθάνει δυο φορές κοντά στο γκολ με τον Ντεούλ. Μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή στο 83΄ όταν ο Ντεούλ σημάδεψε με γυριστό σουτ το κάθετο δοκάρι του Βοζίνια. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα για το γκολ και με την συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού ήταν η Πάφος αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοβαλένκο έκανε την κούρσα, έδωσε στον Μπρουλς που εντελώς μόνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Φυλακτού ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και μαζί τη νίκη.

Κίτρινες: Σίλβα/Καμαρά, Ντομίγκες (3η), Κόπριβετς

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Βοηθοί: Αριστείδης Χρίστου, Μάριος Δημητριάδης

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντα Σίλβα, Φιντέλις(85΄ Αρουαμπαρένα), Ντε Λεόνσο, Λαφράνς, Αϊρόσα, Μιτρέα, Αβραάμ, Αλνταϊρ(74΄ Σάσι), Σοάρες, Μπενίτεθ(80΄ Μέσκα).

Πάφος: Κόπριβετς, Ντομίγκεζ, Πογιέτ, Ντεούλ(83΄ Μπρουλς), Γκαμπόφς, Φυλακτού, Καμαρά(71΄ Σικόρσκι), Γιάνζα, Μοστεφά, Γκουλόν, Σταύρου(59΄ Κοβαλένκο).