Πάφος FC ο… “Φονέας των Γιγάντων” – Λύγισε και τον ΑΠΟΕΛ

Πάφος FC ο… “Φονέας των Γιγάντων” – Λύγισε και τον ΑΠΟΕΛ

Η Πάφος πέρασε πανάξια με νέα νίκη από το ΓΣΠ. Μετά το 4-2 επί της Ομόνοιας ήρθε το 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ μετά από εκπληκτική εμφάνιση που την κράτησε αλύγιστη και έκανε νέα απόσβεση της ποινής αφαίρεσης βαθμών και έδειξε ότι δεν είναι ομάδα για υποβιβασμό.

Η Πάφος σταμάτησε τον Τάμαρι και με συμπαγή άμυνα κράτησε σε απόσταση τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ και στις αντεπιθέσεις εξέθεσε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και την τακτική που επέλεξε ο Τραμετσάνι.


Εκτός από τα δυο εξαιρετικά γκολ είχε δοκάρι και άλλες φάσεις για γκολ ενώ ο Μολ όταν χρειάστηκε ήταν κέρβερος όπως και στο 64΄όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μοράις.

Το παιγνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα εξελιχθεί σε ντέρμπι καθώς η Πάφος έδειξε ότι ήρθε στο ΓΣΠ όχι απλά για το βαθμολογικό κέρδος αλλά για την νίκη και κατάφερε α προηγηθεί στο 12΄με τον Καρώ. Το ΑΠΟΕΛ ανασυντάχθηκε και ισοφάρισε στο 26’ με τον Νσούε όμως η Πάφος ήταν αυτή που απείλησε για δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε με το ξεκίνημα της επανάληψης να βάλει πίεση, όμως η Πάφος άντεξε και πήρε προβάδισμα με τον Ανκούλο στο 60’. Τέσσερα λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ έχασε πέναλτι με τον Μοράϊς που απέκρουσε ο Μολ και έτσι το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους αφού το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία.

Πηγή: athlitiki.com, kerkida.net