Πάφος FC: Πάει και το εντός έδρας αήττητο με ακυρωθέν κανονικό γκολ (VIDEO)

Πάφος FC: Πάει και το εντός έδρας αήττητο με ακυρωθέν κανονικό γκολ (VIDEO)

Χωρίς κάτι αξιόλογο συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, γυρόφερνε έξω από την περιοχή του Κόπριβετς αλλά δίχως να φτιάξει κάποια καλή τελική προσπάθεια. Με αμυντικούς προσανατολισμούς η Πάφος, έχοντας αρχικό στόχο την διατήρηση του μηδέν.

ΓΚΟΛ με Σαρδινέρο!

Στο 14′ είχαμε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, η οποία ανήκε στην Πάφο μετά από εκτέλεση κόρνερ από ωραία κομπίνα, με τον Γκάμποβς να φτάνει σε θέση βολής αλλά το σουτ του να φεύγει ψηλά και στο 18′ ο Απόλλωνας… άνοιξε το σκορ! Στην πρώτη του καλή φάση, ο Πέδρο ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα στο δε΄τυερο δοκάρι, εκεί που ο Σαρδινέρο εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Κόπριβετς και με κεφαλιά… έγραψε το 1-0!


Κοντά και σε δεύτερο!

Στο 26′ η Λεμεσιανή ομάδα… άγγιξε και το δεύτερο γκολ, χάρις την ταχύτητα του Γιάκολις. Ο Κροάτης ακραίος διεκδίκησε την μπάλα στον κενό χώρο από δεξιά, πρόλαβε και την… τσίμπησε ξεπερνώντας το τάκλιν του Χόριτς, βρέθηκε στο τετ α τετ με τον Κόπριβετς, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ όμως ο Γκάμποβς πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα.

Διπλή ευκαιρία

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή συνέχισε να έχει τον έλεγχο και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 39′ με σουτ του Άλεξ που μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο Κόπριβετς και στην συνέχεια στο 41′ μετά από δυνατό σουτ του Σαρδινέρο ενός περιοχής, ο γκολκίπερ της Πάφου έδιωξε σωτήρια.

Ισοφάριση αλλά…

Στην επόμενη φάση, η Πάφος έφτασε στην ισοφάριση με τον Σικάρσκι όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στον Σταύρου. Οι επαναληπτικές προβολές έδειξαν ότι ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων ήταν καλυμμένος και κακώς υποδείχθηκε ως οφσάιντ.

Πιεστικός ο Απόλλωνας

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι αξιόλογο. Χωρίς να είναι πιεστικός, ο Απόλλωνας συνέχισε να κρατά την μπάλα, να την κυκλοφορεί και να ψάχνει τον τρόπο για να απειλήσει με γκολ. Η Πάφος έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, ανέβηκε μέτρα αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στην μεσαία γραμμή.

ΓΚΟΛΑΡΑ Μάγκλιτσα!

Στο 60′ η Λεμεσιανή ομάδα κατάφερε να… διπλασιάσει τα τέρματά της και να θέσει τις βάσεις για την νίκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο από δεξιά, ο Μάγκλιτσα έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και έκανε το βολέ στην κίνηση, αιφνιδιάζοντας τον Κόπριβετς για το 2-0!

Κοντά στην μείωση

Στο 68΄η Πάφος έφτιαξε την πρώτη της καλή φάση στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας πολύ κοντά στην μείωση του σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά και κατέβασμα με το κεφάλι από τον Σικόρσκι, ο Ζαχαρίου με ωραίο τακουνάκι έφερε την μπάλα μπροστά του και μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ του από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Τυπικής διαδικασίας

Μειώθηκε αισθητά ο ρυθμός μετά το δεύτερο γκολ. Περισσότερο τυπικής διαδικασίας το τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Απόλλωνα να κάνει περισσότερο διαχείριση του υπέρ του αποτέλεσμα και την Πάφο παρά την θέληση της, να μην μπορεί να φτάσει σε κάποιο γκολ για να… μπει ξανά στο παιχνίδι.

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Χόριτς, Σικόρσκι, Ντεούλ (62’Ζαχαρίου), Γκάμποβς, Σταύρου (74’Δημοσθένους), Γιαγκουδάκης, Φυλακτού, Ταραβέλ, Τζάνζα, Γκουλόν (26’Πικραμένος).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Άλεξ (76’Ζελάγια), Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σαρδινέρο (81’Χατζηβασίλης), Γιάκολις (64’Παπουλής), Άλεφ, Μάγκλιτσα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζάνζα

Πηγή: Kerkida.net