Πάφος2017: Ένα ονειρεμένο ταξίδι φτάνει σήμερα στο τέλος, ή μήπως όχι;

Πάφος2017: Ένα ονειρεμένο ταξίδι φτάνει σήμερα στο τέλος, ή μήπως όχι;

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βραδυ της Παρασκευής, στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο, η τελετή παράδοσης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στις επόμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, που είναι η Βαλέτα (Μάλτα) και το Λέουβαρντεν (Ολλανδίας).

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης παρέδωσε συμβολικά το χρίσμα στους αντίστοιχους εκπροσώπους της Βαλέτας και του Λεουβάρντεν.


Στην τελετή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στον Οργανισμό Πάφος 2017, για την επιτυχή υλοποίηση του θεσμού, σημειώνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί την Πάφο ως παράδειγμα και για άλλες πόλεις.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, εκφράζοντας και οι δυο την ικανοποίηση τους για την επιτυχή διοργάνωση από την Πάφο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Και οι δυο αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το 2017 θα παραμείνει ως μια ιστορική χρονιά για την Πάφο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση της 9ης συμφωνίας του Μπετόβεν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Χατζηλοΐζου, τη χορωδία Φιλαρμόνικα Voices από το Λονδίνο και τους σολίστ Annemarie Kremer, Ντίνα Στράνη, Nico Darmanin και Κύρο Πατσαλίδη.

Σε χαιρετισμό του στην Τελετή Λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, τον οποίο διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Πάφος, κατόρθωσε με τον άψογο συντονισμό, μα κυρίως το μεράκι, την πίστη και τον ενθουσιασμό, των ανθρώπων του Οργανισμού Πάφος 2017, να υλοποιήσει ένα ποιοτικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. “Η Πάφος, στηριγμένη στην ιστορία και στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, κατάφερε να προβάλει αρμονικά τη σύγχρονη διαπολιτισμική της φυσιογνωμία και να μετατραπεί σε ένα Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού, εκπληρώνοντας επιτυχώς τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ