Πάφος2017 – ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πάφος2017 – ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Pafos2017 ταξιδεύει στον Φεβρουάριο συνεχίζοντας να αξιοποιεί τους χώρους της πόλης και επαρχίας μας και συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πάφου με καλλιτεχνικές συνέργειες και πρωτότυπες δράσεις. Απλώνοντας πολύχρωμες πινελιές στην πόλη μας, μέσα από το χειμερινό μας πρόγραμμα συνεχίζουμε να ενώνουμε ηπείρους και να γεφυρώνουμε πολιτισμούς, με ταξίδια στον κόσμο της όπερας, της κλασικής και έντεχνης μουσικής και τη μαγεία της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας. Ελάτε να περπατήσουμε στους δρόμους της έβδομης τέχνης, στον κόσμο της έμπνευσης και της δημιουργίας, ως σύγχρονοι ταξιδιώτες, από την αρχαία στη σύγχρονη τέχνη, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, καθοδόν προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος2017».

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 11:00 π.μ. Starbucks Κάτω Πάφος
«Τέχνη σε Δράση» – Ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς


Το Πάφος2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού σε συνεργασία με το JCI – Επιμελητήριο Νέων και το Starbucks, προσκαλεί καλλιτέχνες και νέους της πόλης μας να συμμετάσχουν στην δεύτερη εκδήλωση «Τέχνη σε Δράση» και να δημιουργήσουν ένα επιτοίχιο έργο τέχνης, που θα δώσει χρώμα και ομορφιά την πόλη μας.

Ελάτε να μεταμορφώσουμε τον τοίχο του Dionysos Complex Hotel, στον πεζόδρομο ανάμεσα στο Starbucks και το Café Royale στην Κάτω Πάφο, σε ένα ζωντανό έργο τέχνης που θα απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες μας.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε με e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 26932017.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ράδιο Πάφος, Rock FM, Ράδιο Κόσμος και Εφημερίδα Αδέσμευτος. Με την υποστήριξη του Δήμου Πάφου, του Café Royale και του Dionysos Central Hotel.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 – Μαρκίδειο Θέατρο 20:30
Στη Μαγεία του Έρωτα

Σε συνεργασία με το Pafos2017 και τον Δήμο Πάφου, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει μια υπέροχη μελωδική βραδιά με αριστουργήματα σπουδαίων δημιουργών:
M. de Falla: Ο μάγος Έρως – Σουίτα Μπαλέτου
W. A. Mozart: Andantino (Σερενάτα αρ. 9, KV 320), «Voi che sapete» (Οι γάμοι του Φίγκαρο), «Deh, vieni alla finestra» (Don Giovanni), «Là ci darem la mano» (Don Giovanni), «Bei Männern welche Liebe fühlen» και «Papagena! Papageno!» (Ο Μαγικός Αυλός).
E. Elgar: Χαιρετισμός Αγάπης
G. Donizetti: «Bella siccome un angelo» – Romanza (Don Pasquale).
Fr. Lehar: «Meine Lippen sie küssen so heiss» (Giuditta).
Σολίστ: Χρύσω Μακαρίου (σοπράνο), Κύρος Πατσαλίδης (βαρύτονος).
Μάεστρος: Άλκης Μπαλτάς.
€12 και €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι) / δωρεάν για παιδιά κάτω των 18.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 – K-Cineplex 19:55
Γιολάντα & Κυανοπώγωνας – ΜΕΤ: Live in HD

Παράθυρο στον κόσμο της όπερας με απευθείας σύνδεση της Πάφου με την Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης – ΜΕΤ στη συμπαραγωγή της με την Πολωνική Εθνική Όπερα δύο σπάνιων μονόπρακτων έργων σε σκηνοθεσία Mariusz Trelinski.
Το ρομαντικό παραμύθι του Tchaikovsky Γιολάντα, για το ψυχολογικό ξύπνημα μιας τυφλής πριγκίπισσας και το αγωνιώδες Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα του Bartók σε μια μοναδική παραγωγή μεγάλων ονομάτων από τον κόσμο της όπερας.
Η Anna Nebtrenko ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στη Γιολάντα, με τον Piotr Beczala και τον Alexey Markov, στους ρόλους των δύο αντρών που διεκδικούν τον έρωτά της. Πρωταγωνιστούν επίσης η Nadja Michael, ο Mikhail Petrenko κ.α.
Διεύθυνση ορχήστρας: Valery Gergiev.
Μια συνεργασία του Pafos2017, των κινηματογράφων K-Cineplex και του ΑNT1 Ελλάδας και Κύπρου.
Ελληνικοί υπότιτλοι.
Είσοδος: €18 και €13.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 – Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου 11:30 πμ
Ξενάγηση στην έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη»

Περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου και στα έργα της έκθεσης «Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη». Ξενάγηση στην ελληνική, την αγγλική και τη ρωσική γλώσσα. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες που είναι εμπνευσμένες από τις μοναδικές στο είδος τους θεραπευτικές πήλινες θερμοφόρες, καθώς και τα χειρουργικά εργαλεία της Ρωμαϊκής εποχής που εκτίθενται τα τελευταία χρόνια στο Μουσείο. Σύγχρονοι καλλιτέχνες συνδιαλέγονται και με την κυπριακή αρχαιότητα και εμπνέονται από αυτή, δημιουργώντας έργα σύγχρονης γλυπτικής, εγκαταστάσεις, και φωτογραφία.

Η έκθεση που είναι διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και της Πολιτιστικής Kίνησης Ex-artis, τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και αναμένεται να μεταφερθεί στο Aarhus της Δανίας, που είναι η «δίδυμη» Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, μαζί με την Πάφο. Η έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη» θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου μέχρι και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.
Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-16:00, Σαββάτο 09:00-16:00, Κυριακή 10:00-13:00.

Δευτέρα 16 – Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 20:00
Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει

Το Pafos2017 σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Πάφου σας προσκαλούν στην προβολή των βραβευμένων ταινιών από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2014. Ως σύγχρονοι Ταξιδιώτες του κόσμου οι διακριθείσες ταινίες μικρού μήκους ταξιδεύουν και φέτος κάνοντας σταθμό και στην Πάφο, για πρώτη φορά με όλο τους το πρόγραμμα, δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γοητεία της ολιγόλεπτης κινηματογραφικής αφήγησης από νέους, αντισυμβατικούς και ταλαντούχους κινηματογραφιστές. Είσοδος: Ελεύθερη