Πάφος2017: Αυτή τη βδομάδα 6 εκδηλώσεις σε 8 βραδιές

Πάφος2017: Αυτή τη βδομάδα 6 εκδηλώσεις σε 8 βραδιές

Τρίτη 25 Ιουλίου – Κυριακή 27 Αυγούστου 2017
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Πέγειας
Τρίτη -Παρασκευή 16:00-19:00
Σάββατο-Κυριακή 11:00 -18:00

(ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)


Δράκοι της Eυρώπης –Travelling Playground

Συνέχεια του ταξιδιού των δύο κοντέινερ που έχουν μεταμορφωθεί σε παιχνιδότοπο και ήδη ταξίδευσαν σε Κάθηκα και Χλώρακα. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, αντλώντας έμπνευση από τους διάφορους μύθους και ιστορίες σχετικές με τους δράκους της Ευρώπης, παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια (για παιδιά και μεγάλους) που συνδυάζουν ψυχαγωγία και μάθηση παρουσιάζοντας συγγενείς θρύλους από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Δανία και τη Γερμανία. Εκτός από την ανάδειξη των ετεροτήτων που συνδιαμορφώνουν την λαϊκή κληρονομιά και την παράδοση της Ευρώπης, το πρόγραμμα επιχειρεί να διερευνήσει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις.

Με τη στήριξη του Δήμου Πέγειας
Επιµέλεια: Σκηνοτεχνική
Xορηγός: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
Είσοδος Ελεύθερη


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
Αρχαίο Ωδείο, 21:00

(ΘΕΑΤΡΟ)

Βάκχες

Ο οργανισμός Πάφος2017, σε συνεργασία με το θεατρικό σχήμα Yair Sherman Ensemble από το Ισραήλ, παρουσιάζει το αριστούργημα Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Yair Sherman. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, αναδεικνύει μέσω του προγράμματος της το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, που γεννήθηκε στην Πάφο και συνδιοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.
Διανομή: Nadav Bossem (Διόνυσος), Uri Avrahami (Τειρεσίας), Avi Pnini ( Κάδμος),
Shai Egozi (Πενθέας), Ora Meirson (Α΄Αγγελος) Shiri Golan (Αγαύη)
Με αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους

Πώληση εισιτηρίων:

  • στα περίπτερα SOEASY Παγκύπρια, στα καταστήματα Musical Paradise,
  • στο περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο, στο περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι
  • και ηλεκτρονικά www.SoldoutTickets.com.cy

Τιμές εισιτηρίων:
€10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2017 και για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.
Πληροφορίες: 7000 2414 │www.greekdramafest.com
Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 │ Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:45


Πέμπτη 27 – Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Πέµπτη 27 Ιουλίου Μετόχι Πολεµίου, 20:30
Κυριακή 30 Ιουλίου Kαλλέπεια, 20:30

(ΜΟΥΣΙΚΗ)

Κυπριακά Ερωτικά

Τα Κυπριακά Ερωτικά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ¨Πάφος2017¨, ταξιδεύουν σε κοινότητες της επαρχίας Πάφου για να παρουσιάσουν σε ιδιαίτερους χώρους αληθινές ιστορίες αγάπης, έρωτα και πάθους, έτσι όπως τις κατέγραψαν σημαντικοί ποιητάρηδες της Κύπρου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και περιοχές.
Μια σειρά από ποιητικές φυλλάδες, έτσι όπως ονομάζονται τα πολύστιχα αυτά αφηγηματικά κείμενα των ποιητάρηδων που είναι γραμμένα στην κυπριακή διάλεκτο, αναπλάστηκαν θεατρικά και μουσικά και επιχειρούν να μεταφέρουν στο κοινό τους την ομορφιά της κυπριακής λαϊκής ποίησης σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική, ιδωμένη μέσα από ένα νέο αισθητικό και οπτικό φακό. Τις ιστορίες του Ερωτονίκη και της Κοντούλας, του Κυριάκου και της Ευτυχίας, της Αντρονίκης, του Γιώρκου και της Αïσιέ, θα αφηγηθεί η Έλενα Χατζηαυξέντη σε σκηνοθεσία και οργάνωση παραγωγής, Χρύσως Χαραλάμπους. Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Μιχάλη Κουλουμή στο βιολί, τον Γιάννη Κουτή στο ούτι και το τραγούδι και τον Θοδωρή Ζιάρκα στο κοντραμπάσο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σκηνή που Ταξιδεύει”
Χορηγός: CYTAMOBILE – VODAFONE

Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή 28, Σάββατο 29, Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Πισίνα Ξενοδοχείου Almyra, 20:30 & 22:30
Διάρκεια: 60’

(ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ)

Η Αλήθεια για την Αφροδίτη

Το μιούζικαλ Η Αλήθεια για την Αφροδίτη είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, ένα documentary musical και μια ιδιαίτερη παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, εμπνευσμένη από τη δουλειά της ομάδας θεάτρου Rimini Protokol και το musical London Road του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας.
Η Αλήθεια για την Αφροδίτη βασίζεται σε συνεντεύξεις, μαρτυρίες και κείμενα, που συνδυάζουν την πραγματικότητα με την θεατρική πράξη. Ως σύγχρονη σκηνική σπουδή, επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει την μυστική ουσία της ομορφιάς, μέσα απο τις συναντήσεις παράξενων ανθρώπων σε μια πισίνα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος Γιώργος Ροδοσθένους, ο οποίος συνδυάζει την ακαδημαϊκή πορεία με τη σκηνοθεσία και εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Leeds ως καθηγητής σκηνοθεσίας. Τη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Ζαβρός, λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Wolverhampton στο θέατρο και το μουσικό θέατρο. Συμμετέχουν επίσης οι Marlain Angelides, Tom Colley, John Hubbard, Valery Rodriguez, Georgina Tatsi και Ελεονώρα Ρούσσου.

Πληροφορίες:
• Είσοδος Ελεύθερη – Για κρατήσεις επικοινωνείτε με τα γραφεία του Οργανισμού Πάφος2107 στο 26932017
• ‘Ωρα προσέλευσης 30’ πριν την έναρξη της παράστασης στο reception του ξενοδοχείου Almyra
• Διάρκεια 60 λεπτα
• Απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών


Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
Πλατεία Κάστρου, 20:30
ΜΟΥΣΙΚΗ

Luz Casal

Η «Ντίβα της Ιβηρικής», η μούσα του σκηνοθέτη Pedro Almodovar, θα παρουσιάσει με τη ζεστή αισθαντική φωνή της ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα πέντε βιρτουόζων μουσικών, ερμηνεύοντας τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα μαζί με αγαπημένες μελωδίες μπολερό, ταγκό και φλαμένκο.
Η Luz Casal παραμένει η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της ισπανόφωνης μουσικής σκηνής, με δεκάδες άλμπουμ και εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό της. Κορυφαία ερμηνεύτρια των μουσικών του κόσμου, μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία τη δική της μουσική παράδοση στη διεθνή σκηνή, αποσπώντας πλήθος από διακρίσεις και βραβεία, όπως το περίφημο βραβείο Goya. Η Casal έχει συνεργαστεί με πολλούς αναγνωρισμένους και σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ δεν παύει να πειραματίζεται με νέα είδη.
Tino Di Geraldo- Κρουστά
Peter Oteo- Μπάσο
Fran Rubio- Πιάνο
Jorge F. Ojea – Κιθάρα
Borja Montenegro- Κιθάρα

Στο πλαίσιο τou προγράμματος Σκηνή που Ταξιδεύει
Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE

Είσοδος: €20 & €30 / Αγορά εισιτηρίων: So Easy Stores παγκύπρια, Περίπτερο Time out στην Πάφο & ηλεκτρονικά: www.soldouttickets.com


Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, 19:00
Πέτρα του Ρωμιού
(ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ)

Δέκα Σημεία Όρασης – Εγκαίνια εγκατάστασης έργου ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 παρουσιάζει το έργο –εγκατάσταση του γλύπτη Κώστα Τσόκλη στην Πέτρα του Ρωμιού. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί in situ, με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα Γιώργου Τριανταφύλλου και του γλύπτη Δημήτρη Σκαλκώτου, το έργο, «Δέκα σημεία όρασης».
‘Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης, «Θα απομονώσουμε, δέκα κομμάτια φύσης, χωρίς όμως να τα αποκόψουμε από τη γενική εικόνα της (σε αντίθεση με αυτό που κάνει η φωτογραφία ή ένα παράθυρο) και θα τα ενώσουμε με κάποια γλυπτικά στοιχεία, ώστε να παραχθεί μια τρίτη πραγματικότητα». Αυτό το έργο, ο καλλιτέχνης το θεωρεί φυσική συνέπεια και συνέχεια της γνωστής δουλειάς του, “Η Ζωντανή Ζωγραφική”, η οποία εκτέθηκε πριν από 31 χρόνια στην 42η Μπιενάλε της Βενετίας.
‘Οπως αποκαλύπτει ο Κ.Τσόκλης στη Ζωντανή Ζωγραφική, “η φύση σε αντίθεση με τη ζωγραφική μαζί με τη γενική και ουσιαστική της εικόνα, κουβαλάει και ένα σωρό άχρηστες και συχνά παραπλανητικές λεπτομέρειες. Σε αυτό το έργο, προτείνω τις όσο πιο λιτές και ευκολοαναγνώσιμες όψεις της, ώστε το βλέμμα και η φαντασία σας να βρουν χώρο να τις πλουτίσουν με νοήματα, μετατρέποντάς σας έτσι, για λίγο, από παθητικούς θεατές σε αλάνθαστους ζωγράφους -αντιγραφείς φυσικών φαινομένων.”
Ο Γιώργος Τριανταφύλλου, βασικός συντονιστής του όλου εγχειρήματος, είναι υπεύθυνος για το σύνολο της διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου.
Το έργο είναι μια αφιλοκερδής προσφορά του “Μουσείου Κώστα Τσόκλη” και των συνεργατών του καλλιτέχνη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης του Κώστα Σερέζη “Πάφος, Μύθος,Ιστορία, Τοπίο”.

H εγκατάσταση του έργου «Δέκα Σημεία Όρασης» πραγματοποιείται: με τη στήριξη και τη συνεργασία της Κοινότητας Κουκλιών

Με την τεχνική στήριξη: Vasou Vasoula Survey Operations LTD
Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean Airlines
Χορηγοί Φιλοξενίας: Almyra Hotel & Neapolis University Pafos

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017:
2693 2017, www.pafos2017.eu