Πάφος2017: Γευτείτε την εμπειρία

Πάφος2017: Γευτείτε την εμπειρία

Ο Ιανουάριος του 2017 δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάφο και ολόκληρη την Κύπρο, δεν αποτελεί για εμάς απλά τον προορισμό, αλλά την αφετηρία και το στοίχημα για την Πάφο του αύριο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε πως ο θεσμός της ΠΠΕ είναι το ορόσημο, ο στόχος, το κίνητρο αλλά και η ευκαιρία για την πόλη και επαρχία μας να ξαναγίνει μια σύγχρονη και δυναμική πόλη για την Κύπρο και την Ευρώπη.


Για την Πάφο, σημείωσε, “η ανάληψη της διοργάνωσης του θεσμού το 2012 ήταν αποτέλεσμα, μια αναγνώριση όχι για τα όσα η Πάφος διαθέτει, αλλά κυρίως για τα όσα η Πάφος μπορεί να πετύχει,” προσθέτοντας ότι ο θεσμός της ΠΠΕ, που καθιερώθηκε το 1985, έχει ήδη διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι σε πόλεις της γηραίας Ηπείρου.

Πέραν των πενήντα πόλεων υποδέχτηκαν ήδη τον τίτλο και φιλοξένησαν το θεσμό.

Μέσα από μια πληθώρα συνεργασιών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πρώην και μελλοντικές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης και ιδιαίτερα με την αδερφή ΠΠΕ για το 2017, το Αάρχους της Δανίας, αναπτύχθηκε ένας σημαντικός αριθμός δράσεων που προσφέρουν μεταξύ άλλων – όπως ανέφερε – και τη σαφή πλέον τοποθέτηση της Πάφου στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα τόσο για την Πάφο όσο και για την Κύπρο ολόκληρη καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που κυπριακή πόλη αναλαμβάνει τον τίτλο της ΠΠΕ.

Εκτίμησε πως η Πάφος θα είναι μια πολύ επιτυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι θα κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα.

Ο κ. Πατσαλίδης προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν την Πάφο να αναζητήσουν και να γευτούν αυτή τη μοναδική εμπειρία της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Πηγή: Sigmalive