Πάφος2017: Γεφυρώνοντας τη Ζωή με τον Θάνατο

Πάφος2017: Γεφυρώνοντας τη Ζωή με τον Θάνατο

Αντλώντας έμπνευση από την έκθεση Η Ζωή μετά Θάνατον που δημιουργείται με τη συνεργασία του Μουσείου Moesgaard και της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, το έργο συνιστά μια διαδρομή στους Τάφους των Βασιλέων.

Σε αυτούς τους μεγαλοπρεπείς τάφους, η σιωπή των νεκρών προσλαμβάνεται ως μουσική και έτσι ακριβώς επενδύει τη ζωή, μέσα από σχετικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Η ιδιαίτερη αυτή ξενάγηση θα καταλήξει στον τρίτο από τους εμβληματικούς τάφους όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ρεσιτάλ κιθάρας από τον Τιμόθεο Στυλιανίδη (ο οποίος έχει και την επιμέλεια της εκδήλωσης) καθώς και αφήγηση-ερμηνεία από τη Μαρία Ανδρέου.


Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017, μέσα από αυτή την παράσταση και δια μέσου στοιχείων μυσταγωγίας, ρίχνει μια γέφυρα ανάμεσα στις πανάρχαιες θεματικές και, βεβαίως, τις πάγκοινες πραγματικότητες της ζωής και του θανάτου. Μέσω της μουσικής και της ερμηνείας, η ανθρώπινη δημιουργία παρεμβαίνει στη νεκρόπολη με κομμάτια που έχουν σαφή αναφορά στον θάνατο, όχι (ή όχι μόνο) ως τραγικό και τετελεσμένο γεγονός αλλά ως καθοριστικό συντελεστή για μια καταφατική πρόσληψη και επιβεβαίωση της ζωής.

Tην επιμέλεια της εκδήλωσης έχεις ο Τιμόθεος Στυλιανίδης

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, 20:30

Είσοδος Ελεύθερη