Πάφος2017: Η μόνη ΠΠΕ χωρίς Αρχαιολογικό Μουσείο…

Πάφος2017: Η μόνη ΠΠΕ χωρίς Αρχαιολογικό Μουσείο…

Σε πλήρη εξέλιξη είναι πλέον τα έργα που διεξάγονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου το οποίο έκλεισε τις πύλες του για το κοινό, στα πλαίσια της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του.

Οι εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με τις οποίες το Μουσείο Πάφου θα μπορέσει να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό και να αναδείξει με πιο σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο τις αρχαιότητες που φιλοξενεί, θα διαρκέσουν μέχρι το Νοέμβριο του 2017.


Το γεγονός του μεγάλου χρονικού διαστήματος που το μουσείο θα είναι κλειστό, προκαλεί ωστόσο έντονες αντιδράσεις και… μουρμούρες στην Πάφο, αφού πολλοί κάνουν λόγο για κακό συγχρονισμό των αρμοδίων και για απαράδεκτη απόφαση μεσούσης της λειτουργίας της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

«Ασχέτως αν η αναβάθμιση του μουσείου ήταν επιβεβλημένη ενέργεια», σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θέσης αυτής, «είναι αδιανόητο να κλείνει το μουσείο ακριβώς όταν η Πάφος γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η κτιριολογική αναβάθμιση του μουσείου της Πάφου είναι η πρώτη που αναλαμβάνεται παγκυπρίως, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη εργασία και στα μουσεία των άλλων πόλεων.

Μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου θα μπορεί, μετά την ολοκλήρωση των έργων, να φιλοξενεί περισσότερα από τα εκθέματα, που σήμερα είναι φυλαγμένα στις αποθήκες του, θα παρουσιάζει τα εκθέματα αυτά με τρόπο σύγχρονο, ενώ θα παρέχει υπηρεσίες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, θα έχει σύγχρονους χώρους υγιεινής και τα εργαστήρια συντήρησης θα επεκταθούν ώστε οι εργασίες των επιστημόνων να γίνονται σε καλύτερες συνθήκες.

Πηγή: Φιλελεύθερος